8 Nisan 2014 Salı

Nefeslerini tutabilen Armadillolar!


Nefeslerini tutabilen Armadillolar!
İşte size yaratılan canlılar içinde sevimli bir örnek daha: Karınca yiyen armadillolar!
Güney Amerika'da yaşayan bir tür böcek yiyen olan Armadillolar bir tür zırhla korunurlar. Genellikle yiyeceklerini toprağı kazarak ararlar. Çok iyi bir koku alma duyusuna sahiptirler. Yiyeceği şeyin kokusunu alan Armadillo son derece büyük bir hızla toprağı kazar. Burnunu toprağa gömerek, adeta kokuyu yitirmekten korkuyormuş gibi telaşla toprağı kazar. Armadillolar'ı bu durumda görenler, hayvanın bu durumda nasıl soluk aldığına şaşabilirler. Oysa Armadillolar bu durumda soluk almazlar. Toprağı kazdıkları sırada, altı dakikaya kadar soluklarını tutabilme yeteneğine sahiptirler.
Canlıların her biri olağanüstü yeteneklerle yaratılmış, tam anlamıyla muhteşem özelliklerle donatılmışlar. Bizler öğrendikçe bu muhteşem yaratılış ve üstün akıl karşısında son derece aciz kalıyor ve tüm kainatı yaratan Rabbimize şükrediyoruz.
Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı (nuru) kılan Allah'adır. (Bundan) Sonra bile, inkar edenler, Rablerine (birtakım varlıkları ve güçleri) denk tutuyorlar. (En'am Suresi, 1)
O, gökleri ve yeri hak olarak yaratandır. O'nun "ol" dediği gün (herşey) oluverir, O'nun sözü haktır. Sur'a üfürüldüğü gün, mülk O'nundur. O, gaybı ve müşahede edilebileni bilendir. O, hüküm ve hikmet sahibi olandır, haberdar olandır. (En'am Suresi, 73)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder