20 Nisan 2014 Pazar

Ahir zaman alametlerinden hangileri gerçekleşti – 7


Ahir zaman alametlerinden hangileri gerçekleşti – 7
Peygamberimizin söylediği hadisler arka arkaya gerçekleşiyor.

Kuşkusuz ahir zamanın en önemli olayı Hz. Mehdi’nin zuhurudur. Hz. Mehdi Allah tarafından kaderde seçilmiş bir insan olacak ve sadece Müslümanların değil Hristiyanların ve Yahudilerin’de kurtuluşuna vesile olacaktır. Hz. Mehdi’nin Allah katında belli olduğu, seçilmiş olduğu hadiste şöyle bildirilir:
… Ey Allah’ın kulları, Allah’tan korkun; MEHDİ ZUHUR EDİNCE, HERŞEYİ BIRAKIP MÜMKÜN OLAN HER VESİLEYLE ONA DOĞRU KOŞUNUZ. ZİRA O ALLAH’IN HALİFESİ VE BENİM VASİMDİR. (Bihar-ul Envar, cilt 51, s.65; Isbat-ul Hüdat, cilt 6, s. 382)
Zamanı geldiğinde Allah Hz. Mehdi’yi insanlara tanıtacaktır. Yaklaşık kırk yıl boyunca insanların arasında gizlenip faaliyet yapacak olan Hz. Mehdi Allah’ın dilediği vakitte ortaya çıkacaktır. Bakın hadiste peygamberimiz bu durumu nasıl bildiriyor:
Ebu Abdullah (İmam Cafer-i Sadık) buyurdu ki: “Ey Hişam! Bana Amr bin Ubeyd’e ne yaptığını ve ona nasıl bir soru sorduğunu haber ver.” Hişam (Sorulan bu soru üzerine Amr bin Ubeyd ile aralarında geçen diyaloğu anlattı.) Dedi ki: “Yoksa Allah; kalbi, bedenin diğer organlarının kuşkularını gidermek için mi var etmiştir?” (Amr bin Ubeyd) Dedi ki: “Evet!” Hişam dedi ki: “Allah Tebareke ve Teala senin bedeninin organlarını kendi başlarına bırakmamış, onlara doğruyu belirginleştiren, kuşkulu şeylerle ilgili kesin inancı ortaya koyan bir imam var etmiştir.
BUNU YAPAN ALLAH, BÜTÜN İNSANLARI, ŞAŞKINLIKLAR, KUŞKULAR VE İHTİLAFLAR İÇERİSİNDE BIRAKIR MI? ONLAR İÇİN BAŞVURACAKLARI, KUŞKULARI İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI ARAYACAKLARI, ŞAŞKINLIKLARINI BERTARAF ETMESİ İÇİN SIĞINACAKLARI BİR İMAM TAYİN ETMEZ Mİ? SENİN ORGANLARININ ŞAŞKINLIĞINI VE KUŞKULARINI GİDERMEK İÇİN BAŞVURACAĞI BİR İMAM TAYİN EDERKEN, BÜTÜN İNSANLARI ŞAŞKINLIK VE KUŞKULAR İÇERİSİNDE UNUTUR MU?”
Ebu Abdullah (İmam Cafer-i Sadık), güldü ve şöyle dedi: “Ey Hişam! Bunları sana kim öğretti? Dedim ki: “Bunları senden öğrenerek bir araya getirdim.” İmam buyurdu ki: “Allah’a yemin ederim ki bu, İbrahim ve Musa’nın suhuflarında yer alan gerçeklerdir.” (Usul-i Kafi, Yakub bin İshak El Kuleyni, Cilt 1, s. 229)
Şimdi dilerseniz ahir zaman alametlerinin hangilerinin gerçekleştiğine bakmaya devam edelim.
ahirzamanalametleri1
Ahir zaman alametlerinden hangileri gerçekleşti
ahirzamanalametleri2
ahirzamanalametleri3

ahirzamanalametleri4

ahirzamanalametleri5

ahirzamanalametleri6

ahirzamanalametleri7

ahirzamanalametleri8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder