20 Nisan 2014 Pazar

Ahir zaman alametlerinden hangileri gerçekleşti – 6


Ahir zaman alametlerinden hangileri gerçekleşti – 6
Peygamberimizin söylediği hadisler arka arkaya gerçekleşiyor.

İçinde bulunduğumuz dönem peygamberimizin ahir amana yönelik hadislerinde bildirdiği çok önemli olaylara sahne olmaktadır. Ahir zamanile ilgili alametler birbiri ardınca ve hadislerde tam tasvir edildikleri biçimde ortaya çıkmaktadır. İslam alimleri tarafından da ittifakla kabul edildiği üzere bu durum ahir zamanın yaşanmaya başlanmış olduğunun bir delilidir. Ahir zaman son dönem anlamına gelir ve kıyamete yakın bir zamanda dünyada yaşanacak zaman dilimini ifade eder.
Kuşkusuz ahir zamanın en muhteşem olayı Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhuru olacaktır. Yüzyılımızda yaşayan bu tarihi şahısların çıkışını hasretle, ümitle, şevkle bekleyen samimi iman eden kişiler Allah’ın izniyle Hz. İsa ve Hz. Mehdi’nin yardımcılarından, dostlarından, yakınlarından olabilme şerefine erişebileceklerdir. Yeryüzündeki dinsiz akımlara karşı yürütecekleri fikri mücadelelerinde, tüm dünyaya İslam ahlakının yayılmasında, Türk-İslam dünyasının birlik olmasında, Hıristiyan ve Musevi dünyasının Kuran’a ve hak dine tabi olmasında Hz. İsa ve Hz. Mehdi’nin destekçilerinden olabileceklerdir.
Bu mübarek şahısların yardımcılarından olup, tüm dünyanın hasret kaldığı adalet, barış, huzur, mutluluk, bolluk ve berekete kavuşmasına vesile olma şerefine erişmek, tüm insanlık için elbette ki çok büyük bir müjdedir. Allah’ın vadi haktır ve gerçekleşecektir.
Allah’ın yardımıyla. O, dilediğine yardım eder. O, güçlü ve üstün olandır, esirgeyendir. (Bu,) Allah’ın va’didir; Allah, vadinden geri dönmez. Ancak insanların çoğu bilmezler. (Rum Suresi, 5-6)
Şimdi ahir zamanda peygamberimizin söylediği hadislerin hangilerinin gerçekleştiğine bakmaya devam edelim.
ahirzaman456
Ahir zaman alametlerinden hangileri gerçekleşti
ahirzaman457

ahirzaman458

ahirzaman459

ahirzaman460

ahirzaman461
4ahirzaman462

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder