20 Nisan 2014 Pazar

Siz bu satırları okurken vücudunuzda neler oluyor?


Siz bu satırları okurken vücudunuzda neler oluyor?
Siz bu satırları okurken vücudunuzda neler olduğunu, neler yaşandığını biliyor musunuz? Siz bu yazıyı okurken beyninizde milyarlarca hücrebir taraftan okuduğunuzu anlamaya çalışıyor, bir taraftan kaslarınızın duruşunu kontrol ediyor, bir taraftan nefes alışınızı kontrol ediyor. Beyin; hücrelerinizdeki protein üretiminden, oksijen alyuvarların hücrelere oksijen taşımasından, gözünüze çarpan görüntüler, kulağınıza gelen sesler, midenizdeki, karaciğerinizdeki hareketler, kolunuzu sıkan kol saati vs. her şeyden haberdâr olarak, her birine her saniye cevap vererek, her birini denetleyerek hareket eder. Vücuttaki bu muhteşem sistem, dünyada gelmiş geçmiş tüm insanlarda ve hali hazırda yaşamakta olan 7 milyar insanın tümünde her saniye kusursuz ve eksiksiz olarak gerçekleştirilmektedir. Kuşkusuz ki insan vücudundaki bu muhteşem sistemin Yaratıcısı Yüce Rabbimiz Allah’tır ve bu sistemin her anının, her aşamasının bilgisi ve kontrolü alemlerin Rabbi olan Cenab-ı Allah’a aittir. Rabbimiz bir ayetinde şöyle buyurur:
Gaybın anahtarları O’nun Katındadır, O’ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır. (En’am Suresi, 59)

vucudunuzda-neler oluyor
Siz bu satırları okurken vücudunuzda neler oluyor?
vucudunuzda-neler oluyor1vucudunuzda-neler oluyor2vucudunuzda-neler oluyor3vucudunuzda-neler oluyor4vucudunuzda-neler oluyor5vucudunuzda-neler oluyor6vucudunuzda-neler oluyor7vucudunuzda-neler oluyor8vucudunuzda-neler oluyor9vucudunuzda-neler oluyor10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder