16 Nisan 2014 Çarşamba

Allah insanı nasıl yarattı? 4


Allah insanı nasıl yarattı? 4
Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, Biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak’tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkça göstermek için.
Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)
Kainattaki her insan Allah’ın ayette bildirildiği gibi topraktan, bir damla sudan yaratılıyor ve daha sonra Allah hepsine  kendinden ruh bahşediyor. Böylece insan akleden, düşünen, seven, merhamet eden, konuşan, ilim sahibi olan birine dönüşüyor. Anne karnında muhteşem bir yaratılışla yaratılıp dünyaya geliyor. Şimdi dilerseniz yazımın dördüncü bölümünde Allah’ın anne karnında nasıl olağanüstü detaylar yarattığına bakmaya devam edelim.
Yaratılıs1
Allah insanı nasıl yarattı

Embriyodaki değişimden sonra büyük değişimler sonucu bugün kullandığımız organlarımız oluşur. Aslında her bir organın oluşması tüm detaylarıyla incelendiğinde muhteşemdir. Ancak yazıda kısa detaylarla sizlere anlatmaya çalışıyorum. İşte elimizin henüz tam oluşmamış hali. Tıpkı bir palete benziyor. Eğer doğum anında da ellerimiz böyle olsaydı bugün yaptığımız hiçbir işi yapamazdık.
Yaratılıs2
Allah insanı nasıl yarattı
Elin inşasını yapımını tamamlayan hücreler el bir palet şeklini aldıktan sonra önemli bir karar alırlar. Ve binlerce hücre teker teker kendini öldürür. Belirli bir hat üzerinde ölen hücreler, parmakların oluşumu için bir kalıp görevi görür. Diğer hücreler ölü hücreleri yerler ve bu bölgelerde boşluklar oluşur. Bu boşluklar parmaklar arası boşluklardır. Böylece parmaklar şekillenir. Hücrelerin insanın menfaati için intihar etmeleri, insanı Allah’ın yarattığını gösteren delillerden sadece bir tekidir.

Yaratılıs3
Allah insanı nasıl yarattı
Birbirlerinden bağımsız bir şekilde duran bu hücreler aslında damar hücreleridir(1-2). Sonra birden bu hücreler birbirlerine tutunmaya ve kendi aralarında bağlantılar kurmaya başlarlar (3-4). Ve hücreler damarları oluştururlar(5-6). Sonuçta damar hücreleri o kadar mükemmel bir boru sistemi inşa ederler ki, bu boru sistemi üzerinde herhangi bir çatlak ya da delik olmaz. Damarların iç yüzü adeta elle yapılmış gibi pürüzsüzdür. Çünkü en ufak bir pürüz tıkanıklığa tıkanıklıkta bebeğin ölümüne neden olacaktır. Damar hattının toplam uzunluğu 40.000 km’den fazladır. Bu uzunluk dünyanın çevresinin toplam uzunluğu kadardır.
Yaratılıs4
Allah insanı nasıl yarattı
Yaklaşık dokuz ay sonunda tüm organlarımız gelişimlerini tüm ihtiyaçlarımızı sağlayacak bir tasarımla ile tamamlarlar. İşte bazı organlarımızdaki mucizevi değişimler: Vücudumuzdaki en karmaşık organlardan biri olan gözümüzün, bir nokta gibi görünen halinden doğum anına kadar nasıl geliştiğini görüyoruz. Anne karnında iken bir zamanlar yüzümüz işte böyleydi. Ağzımız parmak kadar bir et topunun üzerindeki yarık, kulaklarımız ise sadece iki delik şeklindeydi. Dünya üzerindeki tüm insanların başından bu aşamalar geçmiştir. İnsan kendi varlığından haberdar olmayan bir hücreler topluluğuyken anne bedeninde hazırlanmış olan koruyucu ortamda güven içinde gelişimini sürdürür. Simetrik gözler, kaşlar, burun, ağız, koruyucu deri hep anne bedeninde oluşur. Tüm resimlerde de açıkça görülen mucizevi değişim Allah’ın yaratma sanatının delillerinden biridir. Bu gerçeği düşünmek ve Allah’a şükretmek dünya üzerindeki her insanın görevidir.

Yaratılıs5
Allah insanı nasıl yarattı
Yaratılıs6
Allah insanı nasıl yarattı
Yaratılıs7
Allah insanı nasıl yarattı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder