12 Nisan 2014 Cumartesi

Belgesel izleyelim: Yaşam kaynağı bir yıldız: Güneş


Belgesel izleyelim: Yaşam kaynağı bir yıldız: Güneş
Güneşin de belli bir vakti var, o vakit geldiğinde tamamen sönecek.

Bugünden itibaren elimden geldiği kadar sizlerle eğitici, öğretici, aynı zamanda da görsel olarak çok güzel hazırlanmış belgeselleri paylaşmaya çalışacağım. Çocuklarınızla da çok keyif alarak seyredebilirsiniz. Gerçekten kaliteli bir belgesel izlemek insanın ruhunda tarifsiz güzelliklerin oluşmasına yol açıyor. Okyanusların metrelerce altındaki rengarenk dünyada, uzaydaki tarifsiz heybette insanı adeta büyülüyor.
Bugün paylaşmak istediğim belgeselin konusu: Yaşam kaynağı bir yıldız: Güneş. Bu linkten seyredebilirsiniz:
Uzayda milyarlarca yıldız barındıran galaksiler, devasa gaz ve toz bulutları... İnsanın yüzyıllardır ilgisini çeken uçsuz bucaksız boşluk ve bu boşluğun içinde yer alan dev bir ateş kütlesi. Bu belgeselde güneşle ilgili birçok yaratılış mucizesini öğreneceksiniz.
O, sabahı yarıp çıkarandır. Geceyi bir sükun (dinlenme), güneş ve Ay'ı bir hesap (ile) kıldı. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen Allah'ın takdiridir. (En'am Suresi, 96)
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, Aya ve yıldızlara Kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne Yücedir. (Araf Suresi, 54)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder