14 Nisan 2014 Pazartesi

Canlılardaki sahte gözler!


Canlılardaki sahte gözler!
Hayvanın bedenindeki sahte gözlerden haberi bile yoktur.

Doğada bir anda karşımıza çıkan sahte gözlervar. Üstelik bu gözler tüm doğayı kandıracak kadar gerçek gibi görünüyor. Ne kelebeğin netırtılın bedeninde böyle sahte gözler olduğundan haberi bile yok. Fakat bu sahte gözler onlara müthiş bir savunma sağlıyor. Onları gören düşmanları canlıların kelebek ya da tırtıl olmadığına ikna ediyor. Özellikle Şönling kelebeğinin sahte gözleri, çatık kaşları, ağzı ve burnuyla öylesine mükemmeldir ki, düşmanını kaçırmaya yeter de artar bile!
Bu sahte gözlerin tesadüflerle, zararlı mutasyonlarla, evrimle ortaya çıktığını öne sürmek son derece mantıksızdır. Çünkğ ortada detaylı incelendiğinde kusursuz bir tasarım vardır. Canlıların kanatlarında ve bedenlerinde onların savunmalarına yarayacak bu şekilleri koyan Allah’tır.   Bir kaç haftalık ömrü olan bir tırtılın, kendi renkleriyle, desenleriyle oynayıp, ressamlara taş çıkartacak bir çizimi gerçekleştirmesi ve bunu savunma için kullanması söz konusu bile değildir. Tüm canlıları yaratan, onların bedenlerini müthiş özelliklerle donatan Allah’tır.
Kendi rızkını taşıyamayan nice canlı vardır ki onu ve sizi Allah rızıklandırır. O işitendir, bilendir. Andolsun, onlara: “Gökleri ve yeri kim yarattı, güneşi ve ayı kim emre amade kıldı?” diye soracak olursan, şüphesiz: “Allah” diyecekler. Şu halde nasıl oluyor da çevriliyorlar? (Ankebut Suresi, 60-61)
tırtıl1
Canlılardaki sahte gözler!
tırtıl2tırtıl3tırtıl4tırtıl5tırtıl6tırtıl7tırtıl8tırtıl9tırtıl10tırtıl11tırtıl12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder