16 Nisan 2014 Çarşamba

CIA, örtülü operasyonlar ve Yeni Dünya Devleti-1…


CIA, örtülü operasyonlar ve Yeni Dünya Devleti-1…
Bugüne kadar Ortadoğu’da, Asya’da, Afrika’da ve Latin Amerika’da onlarca hükümeti deviren, demokrasi adına işkence düzeni kuran, suikastler düzenleyen, insan kaçıran, ekonomik krizlere yol açan, kısacası dünyayı cehenneme çeviren bir küresel örgütün istihbarat koludur  CIA. Amerikan Merkezi istihbarat Teşkilatı!
Dünya imparatorluğu düşleyenlerin en gözde kurumu CIA, Obama ile birlikte yeni bir başkana kavuştu. Leon Panetta, italyan kökenli bir Amerikalıydı. Göreve gelir gelmez Obama’nın da Bush dönemi politikalarını sürdüreceğini açıkladı.
Amerikan İstihbarat Teşkilatı, yeni dönemde Latin Amerika’yla işe başlayacaktı… Panetta, ilk açıklamasında Amerikan karşıtı hükümetleri devirmek için ekonomik krizin kullanılacağı sinyalini verdi. CIA, eskiden olduğu gibi yeni dönemde de, Amerikan çıkarlarına karşı duran ülkelerde daha rafine darbeler peşindeydi…
CIA’in yeni başkanı Leon Panetta, 70 yaşında ve koyu Katolik. Büyük servete sahip. Bili Clinton döneminde Beyaz Saray genel sekreteriydi.
Amerikan istihbarat teşkilatının başına geçer geçmez Arjantin ve Venezüella’ya gözdağı verdi…Yeni CIA Başkanı, ilk demecinde, Arjantin, Ekvador ve Venezüella’yı kötü günler beklediğini açıkladı. Anlaşılan Latin Amerika’da güçlenen sol hükümetler yakında daha sert CIA operasyonlarıyla karşılaşacaklardı…
Eski CIA Başkanı, General Hayden, “Dünyada giremediğimiz delik kalmayacak” demişti, işkenceyi savunmasıyla şimşekleri üzerine çekmişti.Yeni Başkan Leon Panetta, Hayden’in uygulamalarına devam edileceğini söylüyor. Küresel ekonomik krizden yararlanarak operasyon yapacaklarını ima ediyor.
Şablon her zaman aynıdır!
CIA, operasyonlarını, kurulduğu günden beri belli bir akışta gerçekleştirmiştir. Genellikle ülkelere uygulanan şablon aynıdır: Küresel çetenin Dünya Para Fonu’nun kucağına attığı ülkeler ekonomik krizle boğuşurlar. Halk işsiz ve yoksuldur.
Toplum, CIA’e dolaylı ya da doğrudan bağlı örgütler vasıtasıyla şekillendirilmeye çalışılır. Etnik ve dini bölünme için ortam hazırlanır. Her ülkede mutlaka iç çatışma çıkması için çalışmalar yapılır. Ve darbelere davetiye çıkarılır.CIA, dünyayı haraca kesenlerin istihbarat teşkilatıdır, kurulduğu günden bu yana onlarca ülkede hükümetler devirmiş, kendi işbirlikçilerini iktidara taşımıştır. Bu şekilde Afrika’da, Asya’da, Latin Amerika’da halklar yönlendirilmiş, iktidar el değiştirmiş ve doğal kaynaklara ve enerjiye el konulmuştur. Örnek mi?
Kongo Devlet Başkanı Patrice Lumumba, Kongo’da bağımsızlık ateşini yakınca feci şekilde cezalandırılmıştır.Küba’da birçok kez Castro’ya karşı suikastlar düzenlenmiş, işgal provaları yapılmıştır.
Haiti’de, Guatemala’da, Nijerya’da ve Ortadoğu’nun her tarafında darbe ve suikastlar düzenlenmiştir.
Kafkasya, Orta Asya ve Balkanlarda turuncu darbeler sahneye konmuştur. Sivil toplum örgütleri, CIA güdümünde kendi halkları aleyhine toplum yönlendirmesinde kullanılmıştır.
CIA güdümünde dünyayı saran sivil toplum ağlarının en gözde sloganı “Bringing down a Dictator! (Diktatörü indirin!’)” sloganıdır.Gerek Yugoslavya’da, gerek Rusya’da, gerekse Latin Amerika ülkelerinde bu slogan altında çalışan sivil toplum örgütleri, Amerikan istihbarat teşkilatı emrinde, iktidarlarla oynamışlardır. Eğer iktidar Amerikan karşıtıysa diktatördür ve alaşağı edilmelidir.
Bol parayla finanse edilen sivil toplum örgütleri, Yugoslavya’da kendilerini “darbe imalatçısı” olarak adlandırmışlardır. Genellikle bir emekli Amerikalı general danışmanlığında toplum mühendisliği yaparlar.Ülkelerine değil, onları yönlendiren istihbarat örgütüne bağlılık yeminiyle bağlıdırlar.
“Dünyanın En Büyük Gizli Servisi”
Dünyanın en büyük gizli servisidir, CIA. Mimarı Ailen Dulles’dır. 1947'de Truman tarafından kurulmuş, başına eski Wallstreet hukukçusu Ailen Dulles getirilmiştir. CIA kurulana kadar Amerika, Avrupa istihbaratına bağımlı kalmıştır.
Ailen Dulles, komünist cepheye karşı Soğuk Savaş’ı kazanmak için işe başlayacak 1948'de, “Örtülü Operasyonlar Bölümü”nü kuracaktır.CIA, bu tarihten sonra dünyanın birçok ülkesinde rejimleri değiştirecek, çok kanlı darbelerin yolunu hazırlayacaktı. CIA’nin kurguladığı, tetiklediği veya düzenlediği darbeler sonucu dünyada “6 milyon” insanın yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. CIA terör örgütlerini denetleyecek, ölüm çeteleri kuracak, eroin mafyasını kullanacak, haraç ve şantaj yapacaktı. Bu oyunda kirli olan ne varsa yer alacaktı. Cinsel entrikalar da, kumar da siyaset de el altında olacaktı. Medya, istihbaratın baş oyuncağıydı. Hemen her ülkede önce medya bozulacaktı.
Küresel sermayenin işine gelmiyorsa seçimle gelenler “cebir ve zorla” gidecek, Amerikancı askeri diktatörlükler kurulacak, demokrasi, insan hakları adı altında sınırlar değiştirilecekti!
Bilgiyi Pisletmek!
Amerikan istihbarat Teşkilatı, II. Dünya Savaşı sonrasında komünizme ve Sovyetlere karşı dünyayı saran bir sistem kurmaya başladı. Önce bilgi akışını bozmakla işe başladı.”Hür Avrupa Radyosu (Radio Free Europe)” kuruldu. Federal Almanya’ya yerleştirildi ve Sovyetlerde kullanılan tüm dillerde yayına başlanıldı. Ardından “diktatör ve darbeci yetiştiren” bir okul açıldı.
Ukrayna, Polonya, Çek ve Macar uyruldular bu okulda görev yaptı. Bu okuldan yüzlerce casus mezun olacaktı.Ailen Dulles, CIA’i kısa sürede dünya çapında yaptı. Birkaç sene içinde büyük Langley binasına yerleşecek yüzlerce istihbarat çalışanıyla operasyonlarını genişletecekti.
CIA binası girişinde şu sözler vardı:
“Gerçeği bilmelisin! Gerçek seni özgürlüğe kavuşturur!” Gerçeği bilmek isteyenler Amerika’nın yüce çıkarları gereği dünyaya yayıldılar. Doğu Avrupa’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Rusya’ya kadar büyük casus akınları başladı.
Amaç “Amerika’nın ekonomik ve siyasal çıkarları doğrultusunda dünyayı yeniden biçimlendirmek”*.Yeni Dünya Düzeni kurulurken, dünya CIA operasyonlarıyla sallanacaktı…
Ortadoğu Operasyonları:
İlk operasyonlar Ortadoğu’daki ülkeleri hedef almıştı. “Amerikan petrol çıkarlarını korumak ve komünizme karşı set oluşturmak için” yollar aranmaktaydı… Ve sonra Ortadoğu bir anda tozduman oldu.
1948 – Filistin operasyonu
1948'de İngiltere Filistin’den çekildi ve İsrail devleti kurulurken Amerikan istihbaratı artık bölgeye yerleşmişti.
1949'da Suriye’de ABD istihbaratı eliyle Zaim diktatörlüğü kuruldu.
1952'de Mısır da Kral Faruk CIA gayretleriyle devrildi.
1953'te İran Başbakanı Musaddık petrolü millileştirince, bir CIA darbesiyle koltuktan indirildi. Yerine Şah getirildi.
Operasyonlar sadece Ortadoğu’yla sınırlı değildi… Sovyetlere veya Çin’e yaklaşan tüm ülkelerde operasyonlar gerçekleştirilmişti. Ve Amerikan istihbaratı dünyanın birçok yerinde becerisini ortaya koymuştu. İlk operasyonlardan biri de Avrupa’da, İtalya’daydı…İtalya’da Komünist Parti, 1948 seçimlerine ülkenin en kuvvetli partisi olarak girecekti. Togliatti, İtalya’da tüm solu bir araya toplamış ve seçimlerde 135 milletvekilliği kazanmıştı. Sonra, Amerikan istihbaratı ya da küresel provokatörler devreye girdi.
Ulusal bir hükümet İtalya’da koltuğu alamazdı. Örtülü operasyonların ilki italya’da gerçekleşti. Psikolojik savaş incelikleri kullanıldı. Kontrgerilla devreye sokuldu… Basına ayar çekildi, oyların satın alınmasından tutun da, savaş yoksulu İtalyan halkına bedava makarna dağıtımına kadar her yol denendi. Togliatti’ye saldırı düzenlendi… İtalya öyle bir operasyondan geçirildi ki, ulusal güçler bir daha asla iktidara gelemedi.
1960'lara gelindiğinde sıra Afrika’daydı. CIA, Afrika’da onlarca darbeye imza atacaktı. Kongo operasyonu bunlardan en çarpıcısıydı. 1885'te Belçika Kralı Leopold’e verilen Kongo, uzun yıllar Belçika Kongosu adıyla anıldı. Beyaz adam Afrika’yı köleleştirmiş, sömürmüş, satmıştı… Kongo halkı diğer birçok Afrika halkı gibi bir asıra yakın kan kustu. Kongo, diğer Afrika ülkelerinin çektiklerini yansıtan sadece bir örnektir.Kongolular Belçikalı efendilerinin ayakları altındaydılar. Batılı efendilerin köpekleri ve köleleri vardı. Oysa efendilere tüm servetini Kongo toprakları sağlamaktaydı…
1961' de Kongo’da ulusal bağımsızlık ateşi yandı. Lideri 36 yaşında genç bir adamdı. O tüm kıtanın efsane lideri Patrice Lumumba’ydı.Halkına şöyle haykırmıştı: “Afrikalı, kendi memleketinde yaşamak için başkalarından izin almamalıdır… Sahip olduğumuz magnezyum, altın, demir yatakları yarınki bağımsızlık için bize gereklidir.”
Lumumba halkın büyük desteğiyle, seçimle göreve gelmiş ve sadece iki ay iktidarda kalabilmişti.Amerikan istihbaratı Kongo’daki gelişmelere izin veremezdi. CIA derhal harekete geçti ve Kongo ordusu içindeki işbirlikçilerini darbe için hazırladı.İşbirlikçi generaller, Devlet Başkanı Lumumba’yı alaşağı ettiler. Ardından Patrice Lumumba ve tüm yakın çevresini katlettiler…
Yazıma ikinci bölümde devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder