15 Nisan 2014 Salı

Derin derin düşünen ve Rabbimizin ayetlerini görenlerden misin? – 2


Derin derin düşünen ve Rabbimizin ayetlerini görenlerden misin? – 2
Düşünmek ve akletmek… Allah’ın delillerini,ayetlerini baktığı anda yeryüzünde görebilmek. Rabbimizin merhametini, şefkatini, kullarına karşı ne kadar cömert olduğunu fark ederek şükretmek. İşte Rabbimizin kullarından istediği bu. Allah kainatta her işi evririp çevirirken, insan aklının sınırlarını alamayacak kadar çok işi aynı anda yaparken, biz uyurken O hiç uyumazken ve durmaksızın nimetleri yağdırırken insanların bunları fark etmesini istiyor. Tüm sevgilerini, aşklarını, düşüncelerini ve konuşmalarını Kendisine yöneltmesini bekliyor. Çünkü Rabbimiz kullarını biran için bile unutmuyor, onları doğdukları andan ölüm anlarına kadar şefkatle kolluyor, imanla ödüllendiriyor ve cennetle müjdeliyor.
Andolsun onlara: “Gökten su indirip de ölümünden sonra yeryüzünü dirilten kimdir?” diye soracak olursan, şüphesiz: “Allah” diyecekler. De ki: “Hamd Allah’ındır.” Hayır, onların çoğu akletmiyorlar. (Ankebut Suresi, 63)
O, size ayetlerini gösteriyor ve sizin için gökten rızık indiriyor. İçten (Allah’a) yönelenden başkası öğüt alıp-düşünmez. (Mü’min Suresi, 13)

dusunce
Allah’ı düşünme
Düşünmenin vakti, yeri ve koşulları olmaz. İnsan yolda yürürken, işe giderken, araba kullanırken, bilgisayarda çalışırken, bir arkadaş toplantısındayken, yemek yerken düşünebilir.
dusunce1
Derin derin düşünen ve Rabbimizin ayetlerini görenler
Örneğin arabayla giderken dışarıda yüzlerce insan görmek mümkün. Bu insanlara bakan kişi birçok farklı şey düşünebilir. Gördüğü yüzlerce insanın fiziksel görünümlerinin birbirinden tamamen farklı olduğu aklına gelebilir. Bu insanların biri diğerine kesinlikle benzemez. Sonuçta insan biraz daha düşünmeye devam ederse şunu hatırlar: Allah binlerce yıldır, milyarlarca insanı birbirinden tamamen farklı olarak yaratmıştır. Şüphesiz bu, Allah’ın apaçık varlığının ve üstün yaratmasının delillerinden biridir.
dusunce2
Allah’ı düşünme
Ama insanların büyük bir çoğunluğu bu konuları pek düşünmez. Aniden “şu anda ne düşünüyorsun?” diye sorulsa, son derece gereksiz ve kendilerine pek fayda getirmeyecek şeyler düşündükleri ortaya çıkar. Oysa insan, uyandığı andan uyuyana kadar geçen zaman içerisinde her an “anlamlı”, “hikmetli”, “önemli” konuları “düşünebilir”, düşündüklerinden sonuçlar çıkarabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder