12 Nisan 2014 Cumartesi

Hayvanlardaki müthiş kamuflaj yeteneği evrimle açıklanamaz


Hayvanlardaki müthiş kamuflaj yeteneği evrimle açıklanamaz
Bukalemundaki muhteşem kamuflaj yeteneği evrimle oluşmaz.











Bulunduğu zeminin rengini birkaç saniye içinde alan bir bukalemun, üzerinde durduğu orkideden hiç ayırt edilmeyen bir mantis, yosunlarla aynı renkte olup hiç fark edilmeyen bir denizatı, küçük bir tahta parçası görünümünde bir böcek, denizin dibinde bulunduğu ortama hemen uyum sağlayan bir ahtapot…Hayvanlardaki bu müthiş kamuflaj yeteneğievrim teorisiyle, tesadüflerle, zararlı mutasyonlarla açıklanamaz.  Aklı olmayan, kendi bedeninin hangi renkte olduğunu bile bilmeyen küçücük bir böcek bulunduğu ortama uyum sağlamak için böyle müthiş bir yöntem geliştiremez.
Hayvanları doğada kamufle eden, onlara üstün bir akılla ve sanatla savunma taktiklerini öğreten Allah’tır. Bütün canlılarda Allah’ın kendilerine verdiği ilhamla hareket ederler.
Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah’ın dışında tapmakta olduklarınız -hepsi bunun için bir araya gelseler dahi- gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar. İsteyen de güçsüz, istenen de. Onlar, Allah’ın kadrini hakkıyla takdir edemediler. Şüphesiz Allah, güç sahibidir, Azizdir. (Hac Suresi 73-74)
Evrim teorisi, canlıların davranışlarının çevreye uyum sağlamak için değiştiğini savunur. Gerçekte ise davranışların evrimle hiçbir ilgisi yoktur, Allah her canlıyı kendine has özelliklerle ve davranış şekilleriyle yaratmıştır. Örneğin bir kelebeğin hayatta kalabilmek için kamuflaj yaparak, kuru bir yaprak görünümüne sahip olmayı kendi kendine düşünüp, bunu vücudunda bir değişikliğe dönüştürmesi mümkün değildir. Ya da bir kunduzun akarsu yatağında suyun akışını kesebileceği ileri derecede mühendislik hesapları gerektiren bir baraj inşa edebilmesi ve ilk doğduğu andan itibaren bunu yapabilmesi kuşkusuz öğrenme ile ya da doğal seleksiyon gibi bilinçsiz mekanizmalarla açıklanabilecek bir durum değildir.
Hayvanlardaki üstün kamuflaj yeteneği karşısında evrimciler her zaman olduğu gibi büyük bir şaşkınlık yaşarlar ve buna hiçbir açıklama getiremezler. Canlılar bu olağanüstü yetenekleri sayesinde düşmanlarından mükemmel şekilde korunabilmekte, mucizevi şekilde şekil değiştirmekte, adeta kendilerini tamamen saklayacak taktikler geliştirmektedirler. Elbette kamuflaj yapan canlılar, korunmak amacıyla vücutlarını yaprağa, bir dala ya da bir çiçeğe kendi kendilerine benzetmiş değildirler. Hatta onlar bu benzerlikler sayesinde korunduklarının bile farkında değildirler. Ama buna rağmen istisnasız bütün canlılarda kamuflaj çok ustaca yapılmaktadır. Çiçeğin rengiyle aynı olan bir böcek, yaprak dalı gibi hareketsiz duran bir yılan, ıslak zeminin rengini alan bir kurbağa kısacası kamuflaj yapan tüm canlılar, kamuflajın özel olarak yaratılmış bir savunma taktiği olduğunu kanıtlayan birer delil niteliğindedir.
Allah kâinatta yarattığı milyonlarca canlıyı yarattığı ilk günden itibaren böyle üstün yeteneklerle donatmıştır. Bunların hiçbiri sonradan kazanılmış, kör tesadüflerle elde edilmiş, zararlı mutasyonlarla hayvanların bedenlerine eklenmiş değildir, hepsi Allah’ın büyük mucizesini ve sanatını yansıtır.
Aşağıda bildirdiğim videodan da muhteşem kamuflaj örneklerini seyredebilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder