12 Nisan 2014 Cumartesi

İslam alimlerinden güzel ve hikmetli sözler


İslam alimlerinden güzel ve hikmetli sözler
Eğer imtihan oluyorsanız, bu, Allah’ın sizi unutmadığının müjdesidir.

Zaman zaman sizlerle İslam alimlerinden güzel ve hikmetli sözler paylaşmak istiyorum. Çünkü bu alimlerin samimiyetle, içten ve kalpten söyledikleri sözler insanda gerçekten de çok güzel bir etki bırakıyor. Onların samimiyetleri, içtenlikleri, tevazuları hepimize çok güzel örnek oluyor. Mesela Bediüzzaman yaşadığı zamanın en mübarek insanıydı. Azmiyle, asla dinden taviz vermemesiyle, cesaretiyle ve yazdığı birbirinden muhteşem Risalelerle tüm dünyaya örnek oldu. Birçok insan onun vesilesiyle Allah’a yöneldi, onun vesilesiyle dinini terk etmedi. O bu uğurda çok çile çekti, otuz yıldan fazla bir süreyi hasta haliyle hapishanelerde geçirdi. Dindar olduğu için tımarhaneye kondu. Ama asla, asla vazgeçmedi. Çünkü veliler, peygamberler ve Salihler Allah yolundan her ne olursa olsun vazgeçmezler. Hayatlarıyla, tavırlarıyla, güzel ahlaklarıyla ve birbirinden hikmetli sözleriyle hepimize örnek olurlar. Allah hepimize cennette peygamberlerle ve salihlerle olmamızı nasip etsin.
Kim Allah’a ve Resul’e itaat ederse, işte onlar Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, doğrular (ve doğrulayanlar), şehidler ve salihlerle beraberdir. Ne iyi arkadaştır onlar? (Nisa Suresi, 69)
guzel_ahlam_islam_alimleri guzel_ahlam_islam_alimleri (1) guzel_ahlam_islam_alimleri (2) guzel_ahlam_islam_alimleri (3) guzel_ahlam_islam_alimleri (4) guzel_ahlam_islam_alimleri (5) guzel_ahlam_islam_alimleri (6) guzel_ahlam_islam_alimleri (7) guzel_ahlam_islam_alimleri (8)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder