20 Nisan 2014 Pazar

Kuşların keskin görüşe sahip gözleri, Resimler


Kuşların keskin görüşe sahip gözleri, Resimler
Kuşların keskin gözleri tesadüfle ve evrimle oluşmaz.

Bugün yine iman edenlerin imanlarını arttıracak bir iman hakikatinden bahsetmk istiyorum. Bildiğiniz gibi kuşlar insanlardan daha hızlı görüş gücüne sahiptirler ve daha geniş bir açıyı çok daha detaylı tarayabilirler. Bir kuş, insanın parça parça görerek algıladığı birçok görüntü karesini, tek bir bakışta bir bütün olarak görebilir. Bu nedenle kuşlar kara hayvanlarına göre  daha karmaşık kompleks görme sistemlerine sahiptirler.
İnsan gözünün aksine kuşların gözleri göz yuvalarına sabit oturmuştur. Ama kuşlar başlarını ve boyunlarını hızla çevirerek görüş alanlarını büyütürler. Bazı kuş gözleri çok iyi uzak görüşe sahiptir. Akbabalar gibi büyük avcı kuşlar, 3000 ya da 4000 metre mesafeden bir  avı görebilir.  Kartallar da aynı mesafeden bir balığı görebilirler.
Bütün büyük kuşların çok yüksek yoğunlukta fotoreseptörleri vardır. Bu,  daha çok görüntü hücresi ve daha iyi görüntü anlamına gelir. Örneğin avcı bir kuşun gözünde bir milyondan fazla görüntü hücresi bulunur.
İnsan gözünü kırptığı anda, göz, saniyenin bir bölümü için vazifesini yerine getiremez. İnsan için büyük bir önem taşımayan bu bir anlık görüntü kaybı yüzlerce metre yükseklikte, büyük bir hızla uçan bir kuş için önemli bir problem teşkil edebilir. Oysa, bir kuş gözünü kırparken hiçbir zaman görüntüsünde kesinti olmaz. Çünkü kuşun, göz kırpma zarı denilen üçüncü bir göz kapağı vardır. Bu zar şeffaftır ve gözün bir yanından diğer yanına doğru hareket eder. Böylelikle kuşlar gözlerini tamamıyla kapamadan  kırpabilirler.
Kuşlar Allah’ın muhteşem sanatla yarattığı çok güzel ve çok estetik canlılardır, bütün özellikleri Allah tarafından yaratılmıştır, kuşların bu özelliklerinin evrimle meydana gelmesi mümkün değildir.
Göğün boşluğunda boyun eğdirilmiş (musahhar kılınmış) kuşları görmüyorlar mı? Onları (böyle boşlukta) Allah’tan başkası tutmuyor. Şüphesiz, iman eden bir topluluk için bunda ayetler vardır. (Nahl Suresi, 79)
kuşların keskin gözleri
Kuşların keskin görüşe sahip gözleri
kuşların keskin gözleri1

kuşların keskin gözleri2

kuşların keskin gözleri3

kuşların keskin gözleri4


kuşların keskin gözleri5

kuşların keskin gözleri6

kuşların keskin gözleri7

kuşların keskin gözleri8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder