14 Nisan 2014 Pazartesi

Suriyeli çocuğun imanı insanı hayrete düşürüyor, Video


Suriyeli çocuğun imanı insanı hayrete düşürüyor, Video
Suriye Esed zulmüne direniyor!

Dün bir video seyrettim. Gerçekten de çok etkileyiciydi. O yüzden bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Küçücük bir çocuğun Allah’a olan teslimiyeti, kadere olan teslimiyeti, yaşadıkları karşısında duyduğu tevekkül tüm dünya Müslümanlarına örnek niteliğinde bence.Suriye’de kardeşi kardeşi kırdıran savaşneticesinde aylardır zulme direnen halkın içinden yalnızca tek bir örnek bu. Daha bunun gibi binlerce insan Suriye’ye yardım elinin uzatılmasını bekliyor, binlerce insanda herşeyini terk edip başka ülkere sığınıyor. Videodaki çocuk yapılan hain saldırılar sonucunda bir gözünü ve iki elini kaybetmiş. Yüzü imanından dolayı nur gibi, bütün yaşadıklarını “Elhamdüllilah” diyerek anlatıyor.
Ortadoğu’da oluşturulan sahte Arap Baharı ile tüm Müslüman ülkeler batılı güçler tarafından sıradan bölünüp parçalara ayrılmaya çalışılıyor. Batı dünyası Müslümanların Müslümanlara kırdırılmasını büyük bir sakinlikle ve zevkle seyrediyor. Ülkeler terör saldırılarıyla, mezhep kavgalarıyla, halkın devletlere karşı ayaklanmasıyla bir bir güçten düşürülüyor. Ülkede ciddi anlamda Müslüman kaybı yaşandığında, binlerce masum insan bir hiç uğruna öldürüldüğünde, Birleşmiş Milletler çıkıp “bu ülkede demokrasi yok” diyerek ülkeyi işgal ediyor. Suriye şu anda bu süreçte direndikçe direniyor. Suriye’nin ardından sıra Türkiye’ye geleceğe benziyor.
Türkiye Batılı güçlerin Ortadoğu üzerinde yaptığı gizli planlar, petrol ve doğal gaz kaynaklarının paylaşılma savaşı konusunda son derece dikkatli olmalı ve Müslüman ülkelerle ittifak halinde olmalıdır. Müslümanların aralarındaki mezhep kavgalarını bırakıp birlik olması bu fitneyi dağıtacaktır. Türkiye Müslüman ülkelerde yaşanan bu zulüm karşısında sessiz kalmamalı, bir lider olarak ortaya çıkıp Türk islam Birliği’ni kurmalıdır. Her zaman söylediğim gibi zulmü seyreden, hiçbir şey yapmayıp köşesinden izleyen de zulmü yapan kadar suçludur. Suriye’de bu videoda gördüğünüz gibi binlerce zavallı çocuk ve kadın kendilerine yardım eli uzatılmasını beklemektedir. Gecikilen her gün yüzlerce Müslüman’ın daha şehit edilip toprağa verilmesi demektir.
Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla” diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder