12 Nisan 2014 Cumartesi

Ve Allah insanı yarattı… Resimler


Ve Allah insanı yarattı… Resimler
Allah insanı en güzel surette yarattı ve kalbimize sevgiyi koydu...

Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, Biz sizi topraktan yarattık,sonra bir damla sudan, sonra biralak’tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkça göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)
Allah insanı bir damla sudan yaratıyor. Müthiş kompleks bir bedene, beyine, kalbe, damar ağına, bunların yanında akla, hafızaya, idrak yeteneğine, bilince sahip insan tek bir su damlasından yaratılıyor, bu gerçekten çok büyük bir mucize. O bir damla suda akıl var, vicdan var, ruh var, hepsi bir damla suya gizlenmiş, o bir damla suda insanın kaderi var. İşte Allah’ın müthiş sanatı bu.
b2
insanın yaratılış mucizesi
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak’ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir. (Mü’minun Suresi, 14)
b3
insanın yaratılış mucizesi
Kuşkusuz dünyada milyarlarca insanı bir damla sudan yaratan Allah hepimizi diriltmeye güç yetirir, öldüğümüzde tüm kemiklerimizi bir araya getirmeye güç yetirir.
b4
insanın yaratılış mucizesi
Yarattığı milyarlarca insanın ruhunu huzurunda toplamaya güç yetirir. O yüzden hep birlikte yüzümüzü Rabbimize dönelim, O’nun için yaşayıp, O’nun için ölelim…
b1
insanın yaratılış mucizesi
Onlar görmüyorlar mı ki, gökleri ve yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan (Allah), ölüleri de diriltmeye güç yetirir. Hayır; gerçekten O, herşeye güç yetirendir. (Ahkaf Suresi, 33)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder