12 Nisan 2014 Cumartesi

İnkâr eden ve iman eden bir insanın ölüm anı nasıl olur?


İnkâr eden ve iman eden bir insanın ölüm anı nasıl olur?
İnkar edenler ölüm meleklerini gördüklerinde başlarına gelecek felaketi anlarlar.

Bugün sizlere çok önemli, insanların çoğu tarafından bilinmeyen bir konudan bahsetmek istiyorum. Ölüm hepimize çok yakın, belki yarın, belki birkaç dakika sonra ölüm meleklerini hiç beklemediğimiz bir anda karşımızda göreceğiz. Bir anda ahirete geçecek ve bu dünyadaki bedenimizi, malımızı, mülkümüzü, çocuklarımızı, eşimizi, işimizi, evimizi, kısaca değer verdiğimiz her şeyimizi bırakıp gideceğiz. Peki ölüm anımız nasıl olacak? Canımızı almaya gelen melekler bizi nasıl karşılayacak? İnkâr eden ve etmeyen insanın ölümü aynı mı olacak?

İşte burada çoğu insan tarafından bilinmeyen, çok önemli bir gerçek var. İnkâr eden, tüm hayatı günahlar içinde geçmiş, Allah’ı bırakıp nefsini ilah edinmiş ve inkâr ederek ölmüş bir insanın canı, iman ederek tüm hayatını Allah yoluna adamış bir insanın canıyla aynı şekilde alınmaz. İnkâr eden insanın gördüğü ölüm melekleri korkunç bir surettedir. Allah ayetinde inkâr edenlerin canının sökülerek, çekilip çıkarılarak, dövülerek, sövülerek alınacağından bahseder. O sırada bu kişi sessizce bir odada yatıyor olabilir, çevresinde birçok sevdiği insan toplanmış bekliyor olabilir. O kişinin canı huzur içinde alınıyor gibi gözükebilir. Fakat gerçek hiç de göründüğü gibi değildir. İnkârcının bedeni huzur içinde yatıyor görünürken ruhu tarifsiz acılar içindedir. Hayatı boyunca Allah’tan yüz çevirmenin cezası artık başlamıştır, melekler canını korkunç bir şekilde, acı çektirerek alır. Ruhunu bedeninden adeta sökerek çıkarırlar. Artık o kişi cehenneme gireceğini anlamıştır:

Öyleyse melekler, yüzlerine ve arkalarına vura vura canlarını aldıkları zaman nasıl olacak? İşte böyle; çünkü gerçekten onlar, Allah’ı gazablandıran şeye uydular ve O’nu razı edecek şeyleri çirkin karşıladılar; bundan dolayı (Allah,) amellerini boşa çıkardı. (Muhammed Suresi, 27-28)

Sen bu zalimleri, ölümün ‘şiddetli sarsıntıları’ sırasında meleklerin ellerini uzatarak onlara: “Canlarınızı (bu kıskıvrak yakalanıştan) çıkarın, bugün Allah’a karşı haksız olanı söylediğiniz ve O’nun ayetlerinden büyüklenerek (yüz çevirmeniz) dolayısıyla alçaltıcı bir azabla karşılık göreceksiniz” (dediklerinde) bir görsen… (Enam Suresi, 93-94)


Müslümanların, hayatını Allah yoluna adayanların canı ise hep sevgiyle, güzellikle, şefkatle alınır. Ölüm melekleri canını almaya geldiğinde canını alacakları kişiyi tedirgin etmemek için ölen kişinin tanıdıklarıyla birlikte gelirler. Onları gördüğünde çok güven duyacağını bilirler. Canını alacakları kişiye müthiş güzel surette gözükürler, ona çok hürmet ve saygı gösterirler. Sürekli ona iltifatlar edip gönlünü alırlar. Ruhunu bedeninden yavaşça, güzellikle çekip alırlar. İşte o zaman canı alınan Müslüman cennete gideceğini anlar. Allah’ın seçtiği kullarından, bağışladığı kullarından, cennetine kabul ettiği kullarından olduğunu anlar. Dünyayı terk edip ahirete giderken bundan daha güzel bir müjde olabilir mi bu dünyada? İnsanı böylesine mutlu edecek başka bir şey olabilir mi bu dünyada? Allah’ın selamını alacak olmanın, sonunda O’nun güzel suretine kavuşacak olmanın bilincinde olmaktan daha güzel bir şey olabilir mi bu dünyada? Tüm Müslümanların bağışlanması ve sonsuza kadar cennette ağırlanması dileğiyle…

Ki melekler, güzellikle canlarını aldıklarında: “Selam size” derler. “Yaptıklarınıza karşılık olmak üzere cennete girin.” (Nahl Suresi, 32)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder