20 Nisan 2014 Pazar

Zehir üreten altın kurbağa!


Zehir üreten altın kurbağa!
Bugün sizlere salgıladığı zehir sayesinde tam on kişiyi öldürebilecek güçte olan altın kurbağadan bahsetmek istiyorum. İnsan gerçekten de bu küçük canlının bedeninde böyle güçlü bir zehir taşıdığını tahmin etmez, ama Allah bu canlıyı böylesine güçlü bir savunma silahıyla donatmıştır.
Kurbağanın salgıladığı zehirin kaynağı ise derisinden salgıladığı alkaoloid adlı bir kimyasaldır.Araştırmacılar altın kurbağanın bu toksinleri besinlerini seçerek elde ettiğini keşfettiler. Araştırmalar kurbağaların bol miktarda “karınca” ihtiva eden beslenme şekilleri sayesinde alkoloid ürettiklerini belirledi. Madagaskar’da yaşayan kurbağa türlerinden alınan 3 zehir analiz edildi ve kurbağaların “yedikleri karıncalar” sayesinde, toksik salgılar ihtiva eden kimyasallar salgıladıkları belirlendi. Bu kurbağalar karıncaları hem besin hem de savunma faktörü olarak kullanmaktaydılar.
Kurbağalar bu zehiri üretebilmek için karıncalardan faydalanabileceklerini, karıncaların zehirli kimyasallar açısından zengin birer kaynak olduklarını bilemezler. Ayrıca bu zehir diğer canlılar için ölümcül olurken nasıl olup da kurbağanın kendisine hiçbir zarar vermemektedir? İşte bu da Allah’ın sanatıdır. Kurbağaların bu özellikleri, onları ve yerle gök arasındaki her canlıyı yaratan ve tüm canlılara rızıklarını veren Yüce Allah’ın üstün yaratma sanatının delillerindendir. Bir ayette şöyle buyrulur:
“Kendi rızkını taşıyamayan nice canlı vardır ki onu ve sizi Allah rızıklandırır. O, işitendir, bilendir”. (Ankebut Suresi, 60)
Slide1
Zehir üreten altın kurbağa!
Slide2
Zehir üreten altın kurbağa!
Slide3
Zehir üreten altın kurbağa!
Slide4
Zehir üreten altın kurbağa!
Slide5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder