12 Nisan 2014 Cumartesi

10.000 yıl önce Anadolu’da beyin ameliyatı yapılıyordu!


10.000 yıl önce Anadolu’da beyin ameliyatı yapılıyordu!
10.000 yıl önce insanlar son derece başarılı beyin ameliyatları yapıyorlardı.

vacEvrim teorilerini çürütecek güçlü kanıtlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Anadolu topraklarında bulunan ve 10.000 yıl öncesine ait olduğu belirlenen kafataslarında ameliyatın gerçekleştiği ve o yıllarda beyin ameliyatının yapıldığı tespit edildi.
Arkeolojik bulgular geçmiş dönemlerde yaşayan insanların hiç de evrimcilerin iddia ettikleri gibi ilkel olmadıklarını, evrim geçirerek safha safha modern insana dönüşmediklerini göstermektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar 10.000 yıl önce profesyönel yöntemlerle beyin ve diş ameliyatları yapıldığını göstermektedir.
Pakistan’da yapılan kazı çalışmaları 8 bin yıldan çok daha uzun yıllar önce, dişçilerin diş çürümelerini dolguyla tedavi ettiklerini göstermiştir. Columbia Üniversitesi arkeologlarından Andrea Cucina, Pakistan’da yürüttüğü kazı çalışmalarında bundan 8-9 bin yıl öncesine ait kesici dişlerde küçük delikler fark etmiştir. Yaklaşık 2.5 mm. Çapındaki küçük deliklerin muntazamlığından etkilenen Cucina, konuyla ilgili araştırmalarını derinleştirmiştir. Daha sonra elektron mikroskobu kullanarak yapılan incelemler, söz konusu minik deliklerin bakteriler tarafından meydana getirilemeyecek kadar düzgün olduklarını ortaya koymuştur. Bunlar tedavi amaçlı deliklerdir. New Scientist dergisinin ifadesiyle, “Tarih öncesi dişçilerinin, işlerinde ne kadar başarılı olduklarının delilidir.” Philip Cohen, Open Wide, New Scientist, No.2286, 2001,s.19
Arkeolojik kazılarda yaklaşık 10 bin yıl önce yapılmış beyin ameliyatları izine de rastlanmıştır. Açıktır ki böyle kapsamlı beyin ameliyatları yapan, diş tedavileri uygulayan bu insanların ilkellikle alakası yoktur. Evrim hiçbir zaman yaşanmamış, insanlık ilkeden gelişmişe doğru gitmemiştir. Bu bulgular evrimcilerin evrim teorisi ile ilgili tüm iddialarını yok etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder