15 Nisan 2014 Salı

Al Jazeera English TV “din ve evrimin bağdaştığı yanılgısını hemen kabul etmeli


Al Jazeera English TV “din ve evrimin bağdaştığı yanılgısını hemen kabul etmeli
Din ve evrimin bağdaşmadığını Al Jazeera English TV açıklamalı.

6 Aralık 2011 tarihinde Al Jazeera English TV kanalının The Stream isimli programında “Din veevrim bağdaşıyor mu?” başlıklı bir haber yayınlandı. Programda İngiltere, Amerika ve Afganistan’da yaşayan bazı Müslüman hocalara evrim teorisinin dinde yerinin olup olmadığı sorusu yöneltilerek fikirleri soruldu. 
Programın çıkış noktası öncelikle İngiltere basınında, ardından dünya basınında yer alan “İngiltere’de Müslüman öğrenciler evrim teorisinin işlendiği dersleri boykot ediyor” başlıklı haberlerdi.  Hatırlarsınız, bir ara böyle haberler basında sık sık yer alıyordu.
Programı sunan spiker soykırım, komünizm, faşizm gibi pek çok sosyal felaketin kaynağınınDarwinizm olduğuna yaratılışçıların değindiğini söyledi. Ne var ki programa katılan bazı Müslüman hocalar sözde “din ile evrimin bağdaştığı ve bunu bütün Müslümanların kabul ettiği” gibi bir iddia ortaya atarak büyük bir yanılgı içinde olduklarını gösterdiler.
Öncelikle Müslüman aleminin geneli Darwinizm’in bilimden uzak bir teori olduğunu bilmekte, canlılığın yaratıldığına inanmaktadır. Darwinist olmak, Allah inancını reddetmeyi de beraberinde getirir.Evrim teorisi tamamen kör tesadüflere dayanan ve canlılığı bu rastgele tesadüflerle açıklayan bir teoridir. Yaratılış ise tüm kainatı Allah’ın sonsuz akılla ve Kendi iradesiyle yaratıldığını savunur. Dolayısıyla evrim ve din hiçbir noktada bağdaşamaz. İslam ile evrimin neden bağdaşmadığını bu videodan da detaylı olarak öğrenebilirsiniz:
youtube.com/watch?v=iDZ5msvVXmw
Allah'a ve Allah'ın indirdiği İslam dinine inandığını söyleyen din adamları için temel yol gösterici hiç kuşku yok ki Kuran ve peygamberimizin sünnetidir. Kuran'da Yaratılış’ın evrimle gerçekleştiğini, türler arasında evrimsel bir bağ bulunduğunu destekleyen tek bir ayet bile yoktur. Kuran’da yaratılışa dair bildirilen gerçek, canlılığın ve evrenin Allah'ın "Ol" emriyle mucizevi şekilde var edildiğidir. Dolayısıyla akıl, vicdan ve feraset sahibi Müslümanların evrim teorisini kabul etmeleri mümkün değildir.  Al Jazeera televizyonu bu hatasını biran önce düzeltmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder