15 Nisan 2014 Salı

Hz. Mehdi’yi imtihandan geçenler tanıyabilecekler...


Hz. Mehdi’yi imtihandan geçenler tanıyabilecekler...
Dünyadaki bütün zulmü Hz. Mehdi bitirecek.

Hz. Mehdi insanların arasında tam 40 yıl gezecek, pazarlarda dolaşacak ama tanınmayacak. Onu ancak imtihandan geçenler, yakın talebeleri imanın nuruyla tanıyabilecekler. Böylece Allah, ahir zamanda gelen bu kulunu haset edenlerden, yobazlardan, münafıklardan koruyacak. Bakın peygamberimiz bir hadisinde Hz. Mehdi’nin içinde bine yakın dükkanın bulunduğu (alışveriş merkezleri) olan bir şehire geleceğini nasıl anlatıyor:
O (Hz. Mehdi) dünyanın her yerinde teveccüh eder ve her zalimi (fikren) yok eder. Ehl-i İslam’ın kalbini Allah onunla ihya eder. Hazineleri Beytü’l-Makdis’de toplar. İÇİNDE BİR ÇARŞISININ HER BİR ÇARŞIDA DA BİN DÜKKANIN BULUNDUĞU bir şehre gelir…1
Gaybet Numani: Ahmed bin İdris’ten, İbni Kuteybe’den, İbni Şazen’den, Ahmed bin Ebu Bazanti’den nakledilmiştir: İmam Musa Kazım (a.s.) dedi ki:
“Allah’ın adıyla, sizin istekle beklediğiniz (Mehdi), siz ayırt edilene ve denemeden geçene kadar gelmeyecektir 2:
“Yoksa siz, içinizden cihad edenleri ve Allah’tan ve Resûlü’nden ve mü’minlerden başka sır-dostu edinmeyenleri Allah ‘bilip (ortaya) çıkarmadan’ bırakılıvereceğinizi mi sandınız?…” (Tevbe Suresi, 16)
Kaynaklar:
1.(İmam-ı Suyuti. Hazret-i Ali (ra)’den) (Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, Hakikat Yayıncılık Sayfa: 367)
2. (Beklenen Mehdi, Allame Muhammed Bakır el-Meclisi, Biharul Envar, Cilt 13 (Eski Baskı)/ Cilt 51-52-53 (Yeni Baskı))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder