12 Nisan 2014 Cumartesi

Belgesel izleyelim: Semud kavmi nasıl helak edildi?


Belgesel izleyelim: Semud kavmi nasıl helak edildi?
Haberiniz olsun; Semud (halkına Allah'ın rahmetinden) uzaklık (verildi.) (Hud Suresi, 68)

Ad kavmi, Semud KavmiNuh kavmiLut kavmi ve Pompeihalkı... Bu kavimlerin hepsi hiç beklemedikleri anda, tam dalmış sefahate oyalanırken, tam Allah’tan yüz çevirip putlara tapmaktalarken, tam kendilerine gönderilen elçilerle alay ederlerken helak edildiler. Onlar kendilerine sabah vakti, tam dinlenmektelerken aniden gelen azaptan habersizdiler. Kendilerine söylenen uyarılardan yüz çevirip içine düştükleri sapıklıkta veinkarda son ana kadar direndiler. Çetin azabı gördüklerinde ise artık çok geçti, anında bulundukları yere diz çöktüler.
Onlara, kendilerinden öncekilerin; Nuh, Ad, Semud kavminin, İbrahim kavminin, Medyen ahalisinin ve yerle bir olan şehirlerin haberi gelmedi mi? Onlara resulleri apaçık deliller getirmişlerdi. Demek ki Allah, onlara zulmediyor değildi, ama onlar kendi nefislerine zulmediyorlardı. (Tevbe Suresi, 70)
Semud kavmide Kuran’da helak olduğu bildirilen kavimlerden biri. Bu kavmin nasıl ve neden helak edildiğini bubelgeselde izleyebilirsiniz:
Sizden öncekilerin, Nuh kavminin, Ad ve Semud ile onlardan sonra gelenlerin haberi size gelmedi mi? Ki onları, Allah'tan başkası bilmez. Elçileri onlara apaçık delillerle gelmişlerdi de, ellerini ağızlarına götürüp (öfkelerinden ısırdılar) ve dediler ki: "Tartışmasız, biz sizin kendisiyle gönderildiğiniz şeyleri inkar ettik ve bizi kendisine çağırdığınız şeyden de gerçekten kuşku verici bir tereddüt içindeyiz." (İbrahim Suresi, 9)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder