12 Nisan 2014 Cumartesi

Kuran’ın bazı sırları


Kuran’ın bazı sırları
İslam dünyaya barışla, kardeşlikle, sevgiyle hakim olacak.

Kuran sırlarla dolu kutsal kitap… İçindekiayetleri düşündükçe, anlayıp kalbe yerleştirdikçe, hayata geçirdikçe insanı boyuttan boyuta geçiren muhteşem bir kitap. Her bir sözü hikmet dolu, her bir cümlesi ile ilgili kitaplar yazılır. Allah’ın doğrudan seçtiği kelimeler olduğu için insanın tam kalbine işliyor. Bir mümin olarak Kuran’a ekmek gibi, su gibi ihtiyacımız var. Bize düşen görev Allah’ın istediği gibi, beğendiği gibi bir Müslüman olmak. Bunun için de tam anlamıyla dosdoğru kitabımız Kuran’ı rehber edinmeli, onu hiç yanımızdan ayrımadan sürekli okumalı ve ayetler üzerinde düşünmeliyiz. Adımlarımızı Kuran’a göre atmalı, sözlerimizi Kuran’a göre seçmeliyiz. Unutmayın ki samimiyetle ayetlere yönelen her insana Allah ayetlerini açar, onların nefislerini eğitir, onları Kuran ahlakının güzellikleriyle ödüllendirir.
Sana Kitab’ı indiren O’dur. Ondan, Kitab?ın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem’dir; diğerleri ise müteşabihtir. Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar. Oysa onun tevilini Allah’tan başkası bilmez. İlimde derinleşenler ise: “Biz ona inandık, tümü Rabbimiz’in Katındandır” derler. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez. (Ali İmran Suresi, 7)
Söylediğim gibi Kuran sırlarla dolu bir kitap, ayetlerde bu sırlar Allah tarafından açıklanıyor. Bugün sizlerle bu sırlardan birkaçını paylaşmak istiyorum:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder