8 Nisan 2014 Salı

Bu kanatlardaki detaylar evrimle açıklanamaz!


Bu kanatlardaki detaylar evrimle açıklanamaz!
Darwin tavuskuşunu gördüğünde tesadüfen oluşamayacağını bildiği için adeta fenalık geçiriyordu.












Evrimciler dinazorların zamanla sinekyakalarken kanatlanıp uçtuklarını iddia ediyorlar! Onların masal misali anlatışını safça dinleyen insanların kafasında çok basit, sıradan kanatlar canlanıyor! Oysa doğadaki canlılara baktığımızda olağanüstü detaylarla donatılmış kanatlara rastlıyoruz. Bir sineğin, güvenin, ağustos böceğinin,tavuskuşunun, kelebeğin, uğur böceğinin kanatlarına yakından bakın. Muhteşem detaylarla, tesadüflerle asla açıklanmayacak detaylarla karşılaşırsınız. Üstelik bu kanatlar mükemmel çalışıyorlar, sineğin kanadı sineği, tavuskuşunun kanadı tavuskuşunu, kelebeğin kanadı kelebeği rahatlıkla taşıyor. Hiçbir kanat bedenin ağırlığı altında ezilmiyor. Bir uğur böceğinin kanatları müthiş bir teknikle açılıyor. Ayrıca Allah hepsini muhteşem bir sanatla yaratmış, hepsinde ayrı bir estetik var, harika renklerle süslenmişler.
Resimdeki kanatlara baktığınızda kanatlardaki detayları görebilirsiniz ama çok daha detaya girdiğinizde daha da muazzam bir görüntü ile karşılaşırsınız. Mesela bir kelebeğin kanadındaki pulların dizilişi muhteşem biryaratılış örneğidir. Bir tavuskuşunun kanadı ise olağanüstü güzelliği ile adeta bir sanat eseridir, hiçbir şekilde evrimle açıkanamaz. Tavuskuşunun kanadını gören Darwin’de bu gerçeği şöyle ifade ediyordu:
“…Şimdilerde ise doğadaki bazı belirgin yapılar beni çok fazla rahatsız ediyor. Örneğin bir tavuskuşunun tüylerini görmek, beni neredeyse hasta ediyor. “ (Pat Shipman, “Doubting Dmanisi”, American Scientist, Kasım-Aralık 2000, s. 491)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder