16 Nisan 2014 Çarşamba

Canlı bomba, cihat ve mücahit kavramlarının İslam’daki karşılığı...


Canlı bomba, cihat ve mücahit kavramlarının İslam’daki karşılığı...
Tüm dünyayı saran Islamofobia... Dünyanın dört bir yanında patlayan bombalar, masum insanların arasında patlayan yüzlerce insanın anında ölümüne yol açan intihar saldırıları. İslam’ı adeta bir vahşet ve katliam dini olarak göstermek için yapılan terör saldırıları. Peki ama bütün bunların Kuran’a göre karşılığı ne?
Öncelikle şunu kesin olarak söylemeliyim kiİslamofobia bilinçli olarak tüm dünyaya yayılmıştır, amaç insanları İslam’dan ve Kuran’dan soğutmaktır. Bizim dinimiz dünyaya bir terör dini olarak tanıtılmış, 11 Eylül olayları ve Usame bin Ladin senaryosu süslenip püslenip dünyaya yutturulmuştur.
İslam’ı tüm dünyaya yayılacak bir tehlike olarak gören Evanjelikler kendi ellerindeki basın yayın organlarını kullanarak dünyaya geniş bir İslam korkusu yaymışlardır. Fakat buna rağmen yine de başarılı olamamışlardır. Çünkü her yıl İslam’a yöneliş katlanarak artmaktadır.
Kuran’a bakıldığında bizim dinimizin değil öldürmek, ya da terör saldırısı düzenlemek, tam tersine barış dini, sevgi dini, kardeşlik dini olduğunu görüyoruz. Allah Kuran’da tek bir masum insanı insanı haksız yere öldürenin tüm dünyayı öldürmüş hükmünde olacağını bildiriyor:
Bu nedenle, İsrailoğullarına şunu yazdık: Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)
Kuran’a göre Müslümanlar her zaman barış, uzlaşma ve sevgi yanlısı olmalıdır. Kuran’a göre terör, canlı bomba, intihar saldırıları kesinlikle haramdır. Peygamberimiz zamanında da savaşlar daima düşmana karşı müdafaa şeklinde yapılmış, düşman eman dilediğinde hemen yardımcı olunmuştur. Dolayısıyla eğer düşmanlar Müslümanların topraklarına saldırırlarsa o zaman Müslümanlar kendilerini savunurlar ve gerekirse şehit düşerler, ama her zaman barış yanlısıdırlar.
Eğer müşriklerden biri, senden 'eman isterse', ona eman ver; öyle ki Allah'ın sözünü dinlemiş olsun, sonra onu 'güvenlik içinde olacağı yere ulaştır.' Bu, onların elbette bilmeyen bir topluluk olmaları nedeniyledir. (Tevbe Suresi, 6)
Kendileri, ona duydukları sevgiye rağmen yemeği, yoksula, yetime ve esire yedirirler. (İnsan Suresi, 8)
Pakistan’da geçtiğimiz günlerde Birleşik Sünni Konseyi üyesi 50 din alimi, intihar saldırılarının İslam'da yeri olmadığı yönünde fetva yayımladı. Pakistan Birleşik Sünni Konseyi'nin Lahor kentindeki toplantısında verilen ortak fetvada, İslam dininin masum insanların öldürülmesi ve insanın canına kıymasını yasakladığı, bu eylemleri yapanların büyük günah işlediği belirtildi.
İntihar saldırılarıyla Müslüman ya da Müslüman olmayan masum insanları öldüren ve bu saldırlara teşvik edenlerin mukaddes "cihat" kavramını kirlettiklerine vurgu yapılan fetvada, intihar saldırıları düzenleyenlerin Müslümanlar arasında fitne ve fesada neden olduğuna işaret edildi.
Öte yandan, Afganistan'da Amerikan ve NATO güçlerine karşı verilen savaşın meşru olduğu yönünde bir bildiri yayımlayan Pakistan Birleşik Sünni Konseyi, vatanları işgal altında bulunan Afganların ABD ve NATO güçleriyle savaşarak gerçek anlamda cihat yaptığı ve bu savaşa katılanların mücahit olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder