12 Nisan 2014 Cumartesi

Evrimcilerin basına yansıttıkları hayali ve komik iddialar!


Evrimcilerin basına yansıttıkları hayali ve komik iddialar!
Darwin bu yüzyılda yaşasaydı evrim teorisini ortaya atmazdı.

 
Atamız mikrop! İnsanın atası Lemur! Hepimiz Afrikalıyız! Atamız hurmaymış! İnsanın %80’i sığır çıktı! Şizofreni olmasaydı maymun kalacaktık! Şaşırmayın. Daha evrimcilerin böyle ortaya attığı yüzlerce komik iddia var. Ara ara durup durup bilimsel dergilerde, çok okunan gazetelerde yayınlayıp yayınlayıp duruyorlar. Amaçları kitleleri her ne pahasına olursa olsun evrim teorisine inandırmak. Bunun için komik durumlara düşmeyi bile göze alıyorlar.
 
Bazı evrimciler çabalayıp dururken üniversitelerinden dışlanmayı, kürsülerinden atılmayı göze alan bazı evrimciler de evrimin nasıl çürük bir teori olduğunu samimice itiraf ediyorlar. Rastgele mutasyonların, tüm canlılık aleminin ihtiyaçlarını karşılamış olmasının imkansızlığını anlattıktan sonra Grassé şöyle diyor:
 
Hayal kurmaya karşı bir yasa yok, ama bilim buna dahil edilmemelidir.1
 
Dr. Colin Patterson (İngiltere Doğa Tarihi Müzesi yöneticilerinden, evrimci paleontolog. Doğa Tarihi Müzesi Gazetesi’nin editörü, Evolution kitabının yazarı):
 
Bu anti-evrimci bakış açısını almaya başlamamın nedenlerinden birisi, bu şey üzerinde 20 yıl çalışıp bu konuda tek bir şey bilmemenin yaptığı etkiydi. Bir kişinin bu kadar uzun bir süre yanlış yönlendirildiğini öğrenmesi onun için oldukça büyük bir şok. Bu yüzden geçen birkaç hafta, çeşitli insanlara ve insan gruplarına basit bir soru sormaya çalıştım. Soru şu: Bana evrim hakkında bildiğiniz bir şeyi, doğru olan bir şeyi anlatabilir misiniz? Bu soruyu Doğa Tarihi Müzesi’ndeki jeoloji grubuna sordum ve aldığım tek cevap sessizlikti. Chicago Üniversitesi’ndeki Evrim Morfoloji Semineri’ndeki (Evolutionary Morphology Seminar) prestij sahibi evrimci üyelerde denedim ve aldığım tek cevap uzun süren bir sessizlikti ve sonunda bir kişi şöyle dedi: “Tek bir şey biliyorum, evrim teorisi liselerde okutulmamalıdır.“2
 
Açıkça görüldüğü gibi evrimcilerin öne sürdükleri tüm iddiaları akıl ve mantık dışıdır. Hiçbir zaman için küçük dinozorlar koşarken aniden uçmaya başlayamazlar. Maymunun insandan tek farkı iyi koşucu olması değildir. Ne karıncayiyen, ne solucan, ne de bakteri insanla akraba değildir. Canlılık, evrimcilerin bu uydurma masalları ile açıklanamayacak kadar komplekstir. Evrimciler canlılığı aşağıdaki manşetlerdeki gibi basit göstermeye çalışırlar. Çünkü kendilerince ne kadar basit olursa, “her şey tesadüfen oluştu” iddiası daha rahat yaygınlaştırılabilecektir. İşte bu telkinle yıllarca insanları aldatmışlardır. Fakat tek bir hücredeki kompleksliği gösteren modern bilim 21. Yüzyılda evrimin sonunu getirmiştir.
 
Aşağıda evrimcilerin basına yansıyan hayali iddialarından birkaç örnek veriyorum:
 
Kaynaklar:
 
1. Pierre Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, s.103
 
2. Dr. Colin Patterson, “Evolution and Creationism”, American Museum of Natural History’deki konuşmasından, New York City, 5 Kasım 1981

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder