8 Nisan 2014 Salı

Fransa İslam’a Yöneliyor


Fransa İslam’a Yöneliyor
Fransa'da her yıl 4 bin kişi İslam'a yöneliyor.

İslam’a yönelen ülkeler arasında Fransa en başta geliyor. Avrupa Birliği ülkeleri arasında topraklarında en fazla Müslüman yaşayan ülke unvanına sahip Fransa’da din değiştirerek İslam’ı seçenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Fransız İçişleri Bakanlığı verilerine göre ülkede her yıl yaklaşık 4 bin kişi din değiştirerek İslam’ı seçiyor. Bu rakam İslam dinini Fransa’da “en çok seçilen din” yapıyor. Araştırmalar, Fransa’da her yıl din değiştirerek Katolikliği seçenlerin ortalama sayısının 2 bin 900, Museviliği seçenlerinkinin ise sadece 300 olduğunu gösteriyor. İçişleri Bakanlığı uzmanları Fransa’da bugüne kadar din değiştirerek Müslüman olmuşların sayısının da geniş bir tahminle 70 bin olduğunu belirtiyor.
İslam dinini seçim nedenleri de geçmişe oranla değişmekte. Uzmanlar, bundan 15-20 yıl önce “ruhani arayış” içinde olanların çoğunlukta olduğunu, bugün ise Müslümanların çoğunluk olarak yaşadığı büyük kentbanliyölerindeki Hristiyan gençlerin İslam’ı seçtiğine işaret ediyor. Fransız iç istihbarat birimleri tarafından Müslüman olmuş 1.610 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, din değiştirenlerin başlıca motivasyonunun “sosyal çevre” olduğunu gösteriyor.
Müslümanlığı seçen Fransızlar arasında futbolcu Franck Ribery de var. Fransızlar arasında Müslümanlığı seçip şöhret olmuşlar da var. Bunların başında geçmişte Türkiye’de İstanbul kulüplerinde futbol oynamış Franck Ribery ve Nicolas Anelka ile NBA’de oynayan ilk Fransız basketbolcu unvanına sahip Tarık Abdul-Wahad (eski adıyla Olivier Saint-Jean) gibi isimler de var. Bu üç sporcunun ortak özelliği Müslümanların yoğun yaşadığı banliyö sitelerinde doğup büyümüş olmaları.
Fransa’da etnik ve dini bazda sayım yasak olduğundan ülkede yaşayan Müslüman sayısı tam olarak bilinmiyor. Ancak değişik kurum ve kuruluşlar bu sayının 5-6 milyon olduğunu söylüyor.
Bu yüzyılda İslam’ın son kez hakim olacağını biliyoruz, bu yüzden bu haberler beni şaşırtmıyor. Daha bu yönde çok fazla haber duyacağız. Hatta insanların akın akın İslam’a girdiğine de şahit olacağız. İslam'ın yobazların anlattığı gibi bağnaz ve yasaklayıcı bir din olmadığı anlaşıldığında çok fazla insan İslam'ı kabul edecek. Bir bakacağız Almanya’dan, bir bakacağız İtalya’dan, Rusya’dan, İngiltere’den, Amerika’dan böyle haberle yağmaya başlayacak ve insanlar akın akın hak din olan İslam’a girecekler.


Franck Ribery:

Nicolas Anelka:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder