12 Nisan 2014 Cumartesi

Güve kanatlarında yaratılan muhteşem sanat!


Güve kanatlarında yaratılan muhteşem sanat!
Güvelerin kanatlarındaki muhteşem sanat Allah'ın eseridir.

Resimlerde gördüğünüz güvelerin kanatlarına dikkatlice bakın. Her bir güvenin sağ kanadını ve sol kanadını iyice inceleyin. En ufak bir fark görüyor musunuz? Küçücük bir fark, şekillerde ufacık bir değişiklik, küçük bir ton farkı bile görebiliyor musunuz? Kainatta yaratılan tüm güvelerin, tüm kelebeklerin kanatları milimine kadar simetriktir, iki kanat tamamen birbiriyle aynıdır. Çünkü hepsini Allah muhteşem bir sanatla yaratmıştır. Bu simetrik kanatların tesadüflerle, evrim teorisiyle, zararlı mutasyonlarla meydana gelmesi imkansızdır.
Rabbimiz, fotonik kristallerle metrenin milyarda biri küçüklüğündeki bir alanda mükemmel bir düzen ve simetri yaratmıştır. Fotonik yapıları kullanan canlılardaki göz alıcı renk ve desenler, Yüce Allah’ın sonsuz ilminin ve sanatının örneklerinden yalnızca birini teşkil eder. Bu canlılar yaratıldıkları ilk günden itibaren bu renklere sahiptirler.
Uzaydaki galaksilerden yıldızlara, uzayın uçsuz bucaksız karanlıklarından yeryüzündeki canlılara, tabiat olaylarındaki düzenden insan vücuduna ve bir kelebeğin kanadına kadar evrendeki her detay, bizlere gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri sonsuz ilmi, sanatı ve aklıyla kusursuzca yaratan alemlerin Rabbi olan Allah’ın apaçık varlığını göstermektedir. Bir ayette Rabbimiz’in yaratma sanatı ve ilmi şöyle haber verilmiştir:
“…Herşeyi ‘Sapasağlam ve Yerli Yerinde Yapan’ Allah’ın Sanatı (yapısı)dır (bu)…” (Neml Suresi, 88)
güve1
Güve kanatlarında yaratılan muhteşem sanat!
güve2
Güve kanatlarında yaratılan muhteşem sanat!
güve 3
Güve kanatlarında yaratılan muhteşem sanat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder