12 Nisan 2014 Cumartesi

Maliki gibi Müslümanların arasındaki nefreti yıkanları desteklemek lazım


Maliki gibi Müslümanların arasındaki nefreti yıkanları desteklemek lazım
Maliki'nin Müslümanları birleştirici konuşmalar yapması çok güzel.

Ortadoğu adeta kan gölüne döndü. BirMuseviler Müslümanlara saldırıyor, bir Evanjelikler çıkartma yapıyor. Tam olaylar duruluyor derken Amerika kalkıp işgale başlıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Müslümanlar da mezhep kavgalarından, iç çatışmalardan, devlet - direnişçi kavgasından sürekli birbirlerini kırıp geçiriyorlar. Müslümanların birbirine düşmesi ve birbirine kırdırılması dış güçler tarafından da büyük bir zevkle seyrediliyor. Bunları hepimiz biliyoruz. Ortadoğu’daki bu sonu gelmeyen savaşların ancak Hz. Mehdi’nin zuhuruyla biteceğini ve yatışacağını da biliyoruz. Ama bu süreçte Müslümanları birlik olmaya çağıran, onların arasını bulan liderleri de desteklemeliyiz.
Irak başbakanı Maliki son yaptığı açıklamada;“Irak’ta camilere ve namaz kılanlara yönelik saldırıları gerçekleştirenlerin, hemŞiilerin, hem de Sünnilerin düşmanı olduğunu” belirtti. “Bu tekrar canlandırılmak istenen eski bir fitnedir. Bu fitnenin önüne geçilmesi için, ortak namaz kılınmalıdır. Ortak namazdan kastımız, Şii’si ile Sünni’si ile tüm Müslümanların Bağdat’ın büyük camilerinden birinde, topluca bir arada cuma namazı kılmaları ve bunu her Cuma tekrar etmeleridir” dedi.
Gerçekten de Irak başbakanıMaliki son derece birleştirici ve güzel konuşmuş. Bu konuşmalara devam etmeli. Türk hükümetide bütün Müslümanların ister Şii olsun, ister Sunni, ister Caferi, hepsinin kardeş olduğunu söylesin, hepsini birlikte ibadete davet etsin, tüm Müslümanları birlik olmaya çağırsın. Türkiye’nin yapacağı bu açıklama diğer Müslüman devlet başkanlarına da örnek olacaktır. Türkiye’nin yapması gereken daima uzlaştırıcı ve birleştirici bir politika izlemek olmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder