20 Nisan 2014 Pazar

Hemen şimdi İslam Birliği!


Hemen şimdi İslam Birliği!
Dünyada akan kanın durması için Müslümanlar birlik olmalı.

Sonunda çözüm her yerde söylenmeye başlandı. Nihayet insanlar tüm Müslümanların kurtuluşu için tek yolun birleşme olduğunu görmeye başladılar. Filistin yalnız olduğunda, Afganistan yalnız olduğunda, Mısır yalnız olduğunda hepsi tek tek kan denizinde boğuluyorlar.  Müslümanlar birlik olup tek yumruk olduklarında, tek güç olduklarında, tek bir lider etrafında birleştiklerinde artık hiçkimse Müslümanlara zulmetmeyi göze alamayacaktır. Sonunda meydanlarda “Çözüm: İslam Birliği” pankartları yükseliyor. Tüm Müslüman alemi yapılan her toplantıda, her konferansta, her konuşmada tüm dünyada Müslümanların gördüğü ağır zulmün kalkması için birleşmek gerektiğini söylemelidir. Şii demeden, Sunni demeden, Caferi demeden tüm Müslüman alemi birleşsin artık.
Hristiyan alemi birleşiyor da Müslümanlar niye birleşmesin? Olabildiği kadar yokuşa sürüyorlar. Halbuki “İttihad-ı İslam’ı istiyoruz” deseler en büyük farz yerine getirilmiş olacak. Allah’ın çözüm olarak gösterdiği yol tutulmuş olacak. Müslümanlar “Ey Hristiyan alemi birleşin müslümanları kurtarın” dememeli, “Ey Müslüman alemi birleşin müslümanları kurtarın”demeli. Bakın Suriye’de kimyasal silaha maruz kalan zavallı çocukların haline, aşağıdaki videodan seyredin:
Hemen şimdi İslam Birliği!
Bakın şu anda dünyanın dört bir yanında şehit edilen Müslümanların adı bile anılmıyor, isimleriye zikredilmiyorlar, sadece sayıları söyleniyor. Dünyanın dört bir yanından hiç durmadan feryatlar yükseliyor. Sadece Filistin’i kurtarmak yetmez,  o zaman Mısır ne olacak? Peki ya Afganistan, Somali, Arakan, Libya ve Suriye ne olacak? Uyan artık Müslüman alemi!  Tek bir Müslüman daha şehit edilmeden uyan! Hep birlikte “Tek Çözüm islam Birliği” diye haykır! Artık tüm Müslüman alemi birleşsin. Müslümanların birlik olması siyasi bir gereklilik olmanın ötesinde Allah’ın farzı. Biz, “olur mu olmaz mı, izin verirler mi vermezler mi, engellerler mi engellemezler mi” diye tartışmakla değil, taşın altına elimizi koymakla yükümlüyüz.
Adetullah açık: Allah zulümde dayanışanın kapısından belayı eksik etmez, iyilikte ittifak edeni ise mutlaka galip kılar.
İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder