8 Nisan 2014 Salı

Istakozun gözlerindeki mükemmel yaratılış evrimi yalanlıyor


Istakozun gözlerindeki mükemmel yaratılış evrimi yalanlıyor
İstakozun gözleri aşama aşama oluşmaz, evrimle oluşmaz.

Bazı hayvanların gözlerindeki olağanüstü yapılarevrimcileri oldukça bunaltır. Özellikle kambriyen döneminde birdenbire ortaya çıkan canlılardan olan Trilobitlerin 700 lensten oluşan gözleri onları tam anlamıyla fenalaştırır. Çünkü evrimcilere göre böyle kompleks gözler aşama aşama oluşmalıdır. Oysa trilobitlerin muhteşem gözleri anında ortaya çıkıp yaratılışı ispat eder. Evrimcilerin iddialarını çürüten gözlerden biri deistakozun gözleridir, şimdi biraz bu hayvanın gözlerini inceleyelim.
Istakoz gözü diğer birçok canlının gözünden farklı olarak "kırılma" değil, "yansıma" prensibiyle çalışır. Istakoz gözünün ilk dikkat çeken özelliği, yüzeyinin çok sayıda kareden oluşmasıdır. Bu kareler, son derece düzgündür.
Amerikalı biyolog Hartline, Science dergisindeki bir makalesinde şöyle der: "Istakoz bugüne kadar gördüğüm en dikdörtgene benzemez canlıdır.Ama mikroskop altında, ıstakozun gözü kusursuz bir grafik kağıdına benzemektedir." Istakoz gözü üzerindeki bu düzgün kareler, aslında birer kareprizmanın ön yüzeyidir. İşin daha da dikkat çekici yanı ise, ıstakoz gözündeki bu kare prizmaların her birinin iç yüzeyinin "ayna" yapısında olmasıdır. Bu ayna benzeri yüzeyler ışığı kuvvetli biçimde yansıtır. 

Bu tasarımın en önemli noktası ise, bu ayna yüzeylerden yansıyan ışığın, daha arka taraftaki retina üzerine kusursuz bir biçimde odaklanmasıdır. Gözün içindeki bu prizmalar öyle bir açıyla yerleştirilmiştir ki, hepsi ışığı hatasız bir biçimde tek bir noktaya yansıtır.
Göz, "indirgenemez komplekslik" özelliğine sahiptir. Eğer bu gözün ön kısmındaki kare hücreler ve bu hücrelerin yansıtma özelliği olmasa veya arkadaki retina tabakası bulunmasa, göz hiçbir şekilde işlev görmeyecektir.Dolayısıyla ıstakoz gözünün "kademe kademe" oluştuğu ileri sürülemez. Bu denli mükemmel bir tasarımın bir anda tesadüfen oluştuğunu öne sürmek ise, tümüyle akıl dışıdır. Açıktır ki, istakozun gözünü bu mükemmel sistemiyle birlikte yaratmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder