14 Nisan 2014 Pazartesi

Kuran Mucizesi: Demirdeki sır


Kuran Mucizesi: Demirdeki sır

Kuran Mucizelerinin anlatılması, detaylı açıklanması insanların imanının artması için son derece önemli. Akılla, ilimle, Kuran Mucizeleriyle, iman hakikatleriyle dinimizin insanlara anlatılması gerekiyor. Klasik anlatımlarla hiçbir yere varılmaz. Yüzyıllardır yapılan klasik anlatımlar insanların kalbine maneviyatın tohumlarını ekmiyor. İnsanların kalbine Allah aşkını ve sevgisini koymuyor. Bu yüzden insanların imanını Kuran mucizeleriyle ve iman hakikatleriyle güçlendirmek şart. Bir insanın imanı zayıfsa o kişiye tasavvuf anlatılmaz. Tebliğ yapılan kişi önce aklıyla görecek, daha sonra kalbi tastik edecek. Akılla kalp aynı güçte olmalı ve birlikte hareket etmeli. Eğer insan aklını kullanmayıp sadece kalbiyle tastik ederse o zaman zayıf iman meydana gelir. Ama Kuran Mucizeleriyle ve iman hakikatleriyle insan güçlendirilirse o zaman derin bir imana kavuşabilir.
Bize Rabbimiz tarafından tam 14 asır önce gönderilen kutsal kitabımız içinde, Allah’ın ayetlerinde, insanlara iletilen birçok sır var.  Ayette de bildirildiği gibi Kuran “alemlere bir zikr (öğüt, hatırlatma, hüküm ve üstün bir şeref)den başka bir şey değildir.” (Kalem Suresi, 52) Kuran indirildiği günden kıyamet gününe kadar da, insanlığın yegane yol göstericisi olan son İlahi kitap olacaktır.
Kuran’ın bu özelliklerinin yanı sıra, Allah’ın sözü olduğunu ispatlayan pek çok mucizevi özelliği var. Bu özelliklerden biri, ancak 20. ve 21. yüzyıl teknolojisiyle eriştiğimiz bazı bilimsel gerçeklerin 1400 yıl önce Kuran’da bildirilmiş olmasıdır. Elbette ki Kuran bir bilim kitabı değildir. Fakat çeşitli ayetlerinde, son derece özlü ve hikmetli bir anlatım içinde aktarılan bazı bilimsel gerçekler, ancak 20. yüzyıl teknolojisi ile keşfedilmiştir. Kuran’ın indirildiği dönemde bilimsel olarak saptanması mümkün olmayan bu bilgiler, insanlara Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu bir kez daha ispatlamaktadır.
İnsanların astronomi, fizik ya da biyoloji hakkında çok az şey bildikleri bir dönemde indirilen Kuran, evrenin yaratılışından insanın oluşumuna, atmosferin yapısından, yeryüzündeki dengelere kadar pek çok konuda kilit bilgiler içerir. Şimdi, Kuran’da yer alan bu bilimsel mucizelerden birini “Demirdeki Sır” konusunu sizlerle paylaşmak istiyorum:
Kuran Mucizeleri
Kuran Mucizesi: Demirdeki sır
demir1
Kuran Mucizesi: Demirdeki sır
demir2
Kuran Mucizesi: Demirdeki sır
demir3
Kuran Mucizesi: Demirdeki sır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder