14 Nisan 2014 Pazartesi

Kuran’da adı geçen canlılar ve mucizevî özellikleri -2


Kuran’da adı geçen canlılar ve mucizevî özellikleri -2
Kuran’da ismi geçen birçok canlı var. Ağaç kurdu, eşekyılan, balık, buzağı, çekirge, deve,karınca, kuşlar, fil, kurbağa, sinek, sivrisinek, örümcek ve arı… Hepsi Allah’ın ilhamıyla hareket ediyor. Balık Allah’ın ilhamıyla denizde bir yol tutuyor, arı Allah’ın ilhamıyla gökyüzünde uçup kovanlar yapıyor, karıncalar da Allah’ın ilhamıyla aralarında müthiş bir organizasyon kurarak yaşıyorlar. Kuşları ise gökyüzünde Allah’tan başkası tutmuyor. Yaratılan tüm canlılarda Allah tarafından bedenlerine konan harika özellikler bizlerin imanını arttırıyor, Allah’a olan teslimiyetimizi arttırıyor. Tüm kâinatı sahibi olan Rabbimizin huzurunda büyük bir sevgiyle eğiliyor ve secdeye varıyoruz. O’na ne kadar muhtaç olduğumuzu, gerçek sahibimizin Rabbimiz olduğunu anlıyoruz.
Bugün Kuran’da ismi geçen hayvanlardan biri olan “arılar” hakkındaki yazıma devam etmek istiyorum. Küçücük bir arının yaptıkları evrimle ve kör tesadüflerle açıklanamaz. Her canlıyı Allah yaratmış ve sanatıyla süslemiştir:
Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır.   (NAHL SURESİ / 68-69 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder