15 Nisan 2014 Salı

Mısır’da darbeyi şirin gösterme politikası…


Mısır’da darbeyi şirin gösterme politikası…
Darbeleri kimse güzel göstermeye çalışmasın, orada masum halk katlediliyor.

Mısır’da yaşanan olaylara hala darbe demeyenler var. Hâlbuki daha ilk günden bu kanlı baskının darbe olduğu belliydi. İlk adım olarak televizyonları susturdular, ikinci adım olarak gazeteleri susturdular. Belli ki bu yapacakları darbenin hazırlığını yapmışlardı. Zaten Baradey batılı güçleri Mısır’da darbe yapmaları için nasıl zorla ikna ettiğini anlatmadı mı? Zorlanma konusuna gelince onların isteği Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak ve uzaktan seyretmek değil miydi? Sonunda da bu hain emellerine ulaşmadılar mı? Masum halkın üzerinde oyun oynayacaklardı ve darbenin bir gereği olarak bu şekilde katliamlar meydana getireceklerdi. Hiçbir televizyonun bu görüntüleri dünyaya vermemesi için tedbir aldılar. Çünkü ihvanın televizyonlarının bu görüntüleri dünyaya duyuracağını biliyorlardı. Mısır’da yaşanan bu kanlı katliamı dünyaya Türkiye’den duyuran sağduyu sahibi, vicdan sahibi birçok gazeteci oldu. Bir saniye bile eksik olmadan bütün haberleri bizim gazetecilerimiz sayesinde öğrenebildik.
Mısır’da yaşananlara darbe dememek ne demek? Bakıyoruz, Mısır’ın devlet televizyonu “teröristlerin üzerine ateş açıldı ve teröristler vuruldu” diye haber yapıyor. Buradaki terörist olarak ilan edilen kişi elinde Kuran’ıyla ölen silahsız bir insan, zavallı masum çocuklar ve kadınlar şehit ediliyor. Bunlar mı terörist? Orada yaptıkları tek şey namaz kılmak ve ibadet etmek. Barışçıl olmanın dışında yaptıkları hiçbir şey yok. Darbe yanlıları namaz kılan insanların üzerine hiç utanmadan ateş açıyor. Bunlar nasıl Müslüman? Deccal’in etkisine öyle bir girmişler ki, hepsinin aklı ve şuuru kapanmış.
Unutmayın ki darbeye sessiz kalmak darbeyi savunmak demektir ve darbe insanlık suçudur. Masum insanların şehit edilmesidir. İnsanlar seslerini kısmazsa işte böyle canları alınarak susturuluyorlar. Mursibaşarılı değilse demokrasi içerisinde erken seçime gidilir ve yönetimi devreder. Burada yönetime değil halka darbe yapılıyor. Ve Mısır’da yaşanan bu kanlı darbeye sadece Katar ve Türkiye karşı çıkıyor. Bu Müslüman ülkeler adına çok büyük bir ayıptır. Batı ülkeleri kendi çıkarları adına Ortadoğu’yu şekillendirirken Müslüman ülkelerin birlik olmaması, birbirlerine destek olmamaları işte böyle büyük bir utanca neden oluyor. Müslümanlar hakkın yolunda olmalı, adaletin yanında olup birleşmeli ve mazlumun yanında olmalılar. Eğer birlik olurlarsa ancak emperyalist güçlere karşı durabilirler, yoksa aksi takdirde mazlum halk perişan olur. Başa geçen zalim batı yanlısı diktatörler hiç acımadan halkı böyle kılıçtan geçirirler. Emperyalist güçlerde bir sonraki karanlık hedeflerine odaklanmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder