10 Nisan 2014 Perşembe

Müminin ve inkar edenin canı ölürken nasıl alınır?


Müminin ve inkar edenin canı ölürken nasıl alınır?
Melekler iman edenlerin canını güzellikle alır, inkar edenlerin ise zorla.

İnsan ölürken eğer müminse düğün alayı gibi sevinçle, muhabbetle karşılanır. Azrail (a.s), yanında melekler, sevdikleri, dostları, ahbapları, muhabbetle, kucaklaşmayla, güzel, ferah neşeli, güzel kokan, hoş bir edayla, sevgiyle canı alınır müminin. Ve tebrik edilerek, tehyic edilerek, bağra basılarak alınır. “MaşaAllah” diyerek alıp götürürler.
Öyleyse melekler, yüzlerine ve arkalarına vura vura canlarını aldıkları zaman nasıl olacak?
İşte böyle; çünkü gerçekten onlar, Allah'ı gazablandıran şeye uydular ve O'nu razı edecek şeyleri çirkin karşıladılar; bundan dolayı (Allah,) amellerini boşa çıkardı. (Muhammed Suresi, 27-28)
İnkar edenlerinse Allah vermesin, şiddetli yumruk darbeleriyle, feci şekilde dövülerek canı alınır. Allah ayetinde “sırtına vurularak canı alınırken görsen” diyor. Bir   başka boyuta alındığı için insanlar bu yaşadıklarını göremiyorlar. O sırada canı alınan kişi ikinci boyuta alınmış olur. Ölen kişi bu boyuttayken kimse onu göremez. İnsanlar “kabir azabı var mıdır” diye soruyorlar. Allah küfür içinde ölen kişinin canını döverek alıyor, cezası daha o anda başlıyor. Dünyada ne kadar kaldınız diye sorulduğunda “bir gün ya da bir günün daha azı kadar kaldık” diyor. Buradan kabir azabının değil cehennem azabının hemen başladığını anlıyoruz. Mümin ise hiç beklemez, hemen cennete alınır.
Adn Cennetleri; ona girerler, onun altından ırmaklar akar, içinde onların her diledikleri şey vardır. İşte Allah, takva sahiplerini böyle ödüllendirir.
Ki melekler, güzellikle canlarını aldıklarında: "Selam size" derler. "Yaptıklarınıza karşılık olmak üzere cennete girin." (Nahl Suresi, 31-32)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder