16 Nisan 2014 Çarşamba

Müslümanların başına bu kadar çok bela neden yağıyor?


Müslümanların başına bu kadar çok bela neden yağıyor?
Müslümanlar birlik olmazsa bu görüntüler çok yaşanır, zulmün çözümü birleşip tek yumruk olmaktır.

Dünya Deccaliyeti; derin güçler, lobiler var güçleriyle Suriye’deki zalim rejimi destekliyor. Orada muazzam bir Müslüman katliamı yaşanıyor. Dünya sessiz, dünya sakin. Hep birlikte kıyımı seyrediyorlar. Her gün Irak, Suriye ve Mısır’da yüzlerce kadın ve çocuk şehit ediliyor. Fakat her ne hikmetse hiç kimse “neden Müslümanların başına bu kadar çok bela yağıyor, neden her gün yüzlerce Müslüman hiç acımadan şehit ediliyor” diye sormuyor. Yine herkes uzun uzun Suriye’de ve Mısır’da halkın nasıl katledildiğini konuşurken bir insan da çıkıp çözümün ne olduğunu söylemiyor.
Şimdi Ortadoğu’da her gün yüz kişi de şehit edilir bin kişi de. Batı dünyasında bu kanlı gösteriyi sessizce izleyenler “bırakın kırıp geçirsinler birbirlerini” diyorlar. Şu anda müdahale etmeye gerek bile görmüyorlar. Çünkü ölenler Müslüman, bir günde ölen yüzlerce insanın adı sanı bile anılmıyor. Sanki kimliksizler, sanki değersizler, sanki insan değiller! Avrupa’da bir kişi ölünce dünya sarsılırken Ortadoğu’da ölen yüz kişi karşısında kimse çıtını bile çıkarmıyor.
Peki ama neden Müsümanların başında bu kadar kara bulut dolaşıyor? Neden Müslüman alemi batılı düşmanları yetmezmiş gibi silahları birbirlerine doğrultuyor? Müslümanların başına durmaksızın bu kadar bela yağmasının nedeni Allah’ın Kuran’la bildirdiği “birlik olun” ayetini terk etmeleridir.Müslümanlar şu anda değil birlik olmak hiç durmaksızın birbirlerini kan denizinde boğuyorlar. Hiç ara vermeden sürekli birbirlerine saldırıyorlar, kendi kardeşlerini şehit edip kendi yurtlarını bombalıyorlar. Bundan daha büyük bir bela olabilir mi? Müslüman alemi bundan daha büyük bir bataklığın içine saplanabilir mi? Sonra da dönüp “Hıristiyanlar, Nato gelip bizi kurtarsın” diyorlar.
İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)
Amerika’dan, Avrupa’dan destek beklemek Müslüman’a yakışır mı? Müslüman alemi birleşsin, büyük bir İslam Birliği oluştursunlar, böylece konu kapansın. Hem Müslüman alemi birleşmeye yanaşmasın hem de Amerika Birleşik Devleti’nden ve Avrupa Birliği’nden, Nato’dan medet umsun, bunun mantığı var mı? Hristiyan alemi birleştiği için böyle büyük bir güce erişmedi mi? Neden Müslüman alemi de tek bir lider önderliğinde birleşmesin? Birleşmeyi kabul etmezlerse tabii ki paramparça edilmeyi de göze almış oluyorlar.
Müslümanların başına bu kadar çok bela neden yağıyor?
 Bakın her yerde küçücük Müslüman çocukların şehit edilmiş resimleri yayınlanıyor. O çocukların hepsi cennet vildanıdır. Hepsi şimdi cennet bahçelerinde koşturuyorlar, cennet nimetleriyle ağarlanıyorlar. Ama bu çocukların kanı İslam Birliği’ni istemeyenlerin, Müslümanların birleşmesini istemeyenlerin boynunun üstünedir. İttihad-ı islam’dan ısrarla bahsetmeyenlerin hükmü Allah katında çok ağırdır. İttihad-ı islam olsa bu belalar, acılar, zulümler yaşanmayacak. Müslümanların birlik olmaları, kardeşce bir sevgi ve şefkatle birbirlerine bağlı olmaları, çekişip tartışmamaları, birbirlerinin velileri ve dostları olmaları, birbirlerini her koşulda koruyup kollamaları, birbirleriyle istişare halinde olmaları,
birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi inkara karşı ilmen mücadele etmeleri farzdır.
Müslümanların başına bu kadar çok bela neden yağıyor?
Ve haklarına tecavüz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır. (Şura Suresi, 39)
Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever. (Saff Suresi, 4)
Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)
Müslümanlar modern, kaliteli gerçek Kuran ruhunu savunursa Batı’nın tüm oyunlarını bozmuş olurlar, birleşip İslam Birliği’ni kurarlarsa batının tüm tuzaklarını bozmuş olurlar. Eğer İslam alemi güçlü, istikrarlı, müreffeh bir medeniyet olmak, dünyaya her alanda yön vermek ve ışık tutmak istiyorsa, birlik halinde hareket etmek zorundadır. İslam dünyası, ayrılıkları ve farklılıkları, mezhep düşmanlığını bir kenara bırakıp biran önce birleşmek zorundadır. Birleşmedikleri taktirde Allah’ın farz olan hükmünü yerine getirmedikleri için sürekli bu belalar arka arkaya yağmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder