12 Nisan 2014 Cumartesi

Nasıl koku alıyoruz?


Nasıl koku alıyoruz?
Hiç koku almasaydınız hayatınız nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Birbirinden güzel kokan güller, yaseminler, manolyalar, papatyalar, parfümler, insanın iştahını açan etlerbalıklar, yumurta, peynir, çay, kızarmış ekmek, harika yemekler, tatlılar, börekler, meyveler… Bunların hepsinin ayrı ayrı muhteşem kokuları var ve insanyaratılışı gereği hepsinin kokularını biliyor, hafızasında tutuyor, hepsinden ayrı ayrı zevk alıyor. Koku alamasaydık hiçbir yediğimizin tadını da alamayacak ve böylece nimetlerden mahrum kalacaktık. İnsanın her an üzerinde  binlerce nimet tecelli ediyor. Koku almak da bunlardan sadece biri. Allah üzerimizdeki bu sayısız nimetten bir tanesini çekip alsa, sadece koku duygumusu yok etse insan ne kadar zor durumda kalır ve gerçekten de ne kadar büyük bir nimet içinde olduğunu fark eder. Bu yüzden mümine düşen üzerindeki nimetleri sürekli tefekkür etmek ve Rabbine sabah akşam şükretmektir.
Eğer Allah’ın nimetini saymaya kalkışacak olursanız, onu bir genelleme yaparak bile sayamazsınız. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Nahl Suresi, 18)
Allah, kendisinde sükun bulmanız için geceyi, aydınlık olarak da gündüzü sizin için var etti. Şüphesiz Allah, insanlara karşı (sınırsız) bir fazl sahibidir. Ancak insanların çoğu şükretmiyorlar. (Mü’min Suresi, 61)
koku1
Nasıl koku alıyoruz?
koku2
Nasıl koku alıyoruz?
koku3
Nasıl koku alıyoruz?
koku4
Nasıl koku alıyoruz?
koku5
Nasıl koku alıyoruz?
koku6
Nasıl koku alıyoruz?
koku7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder