20 Nisan 2014 Pazar

Neden afetler bu yüzyılda dünyanın peşini bırakmıyor?


Neden afetler bu yüzyılda dünyanın peşini bırakmıyor?
Bu yüzyılda dünyanın afetlerle sarsılmasının bir hikmeti var.

Filipinlerde tayfun, Amerika’da Katrina kasırgası, Avusturalya’da sel, Japonya’dadeprem, Avrupa’nın birçok ülkesinde sel baskınları, Türkiye’de deprem…
İçinde bulunduğumuz dönem için adeta felaketler çağı diyebiliriz. Depremlerin, selllerin, kasırgaların, volkan patlamalarının ardı arkası kesilmiyor. Bu felaketler, birçok ülkede milyonlarca insanı etkiliyor ve hesaplanamayacak büyüklükte maddi hasarlara yol açıyor. Tüm bu yaşananlar ise akıllara şu soruyu getiriyor: Geçmişe oranla çok daha sık ve birbiri ardınca gerçekleşen bu felaketler, 1400 yıl önce Peygamber Efendimiz tarafından haber verilen ahir zamanın alametleri midir? Peygamberimiz hadislerinde ahir zamanı ve özelliklerini detaylı olarak tasvir etmiştir. Peygamberimiz’in günümüzden yüzyıllar önce ayrıntılarıyla açıkladığı işaretler, içinde bulunduğumuz dönemde birbiri ardınca ve tam olarak hadislerde belirtildiği biçimde gerçekleşmektedir.
Onun zamanında büyük hadiseler vuku bulacak(oluşacak). (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 27)
“… zelzeleler, kederler, büyük hadiseler yakındır.O gün Kıyamet, insanlara, şu elimin, başına olan yakınlığından daha yakındır”, buyurdu. (Ebu Davud, Cihad: 37, (2535))
Ev ve kulübe bırakmayan şiddetli bir yağmur yağıncaya kadar kıyamet kopmaz. (Kıyamet Alametleri, s. 253)
Gökten şiddetli yağmur yağıp taş binalar hariç bütün kerpiç evler yıkılmadıkça kıyamet kopmaz. (Ahmed b. Hanbel, Müsned 13/291, hadis no. 7554)
Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… depremler çoğalacak… (Ramuz-El Ehadis, 476/11)
Doğal afetlerin giderek artması ahir zamanda, kıyametten önceki dönemde olduğumuzun delilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder