8 Nisan 2014 Salı

Televizyonlarda dinimizi çok yanlış tanıtan Sibel Üresin

Televizyonlarda dinimizi çok yanlış tanıtan Sibel Üresin
İnsanlar böyle kişiler yüzünden dinimizi çok yanlış tanıyorlar.

Sibel Üresin’i aslında kimse tanımıyordu, ta ki radikal çıkışları olana kadar. Seda Sayan’ın programına çıkıp İstanbul’da tek eşli kimse olmadığını savunarak ve “kocama arkadaşımı tavsiye ettim” diyerek gündeme bomba gibi düştü. Şimdi benim burada anlamadığım o kadar çok nokta var ki. Sibel Üresin dindar olduğunu söyleyen, başörtülü bir kadın. Üstelik evinde haremlik, selamlık uyguladığını söylüyor. Fakat ofisinde yaşam koçluğu yapıyor!
Yaşam koçluğu ne demek? Evli olan bir kadın ve erkek aynı odaya giriyor, Sibel Üresin’de evlilik koçu mu, yaşam koçu mu, her neyse odaya girip cinsellikle ilgili her konuda evlilere danışmanlık yapıyor. Onlarla her türlü özel konuyu konuşuyor. Dindar olduğunu söyleyen, evinde erkeklerle aynı ortamda oturmanın haram olduğuna inanan başörtülü bir kadın, iş hayatına gelince nasıl olup da bu kadar değişebiliyor? İşyerinde de erkeklerin suratına bakıyorsun, hatta onların tüm cinsel sorunlarını dinliyorsun, onlar anlatırken de suratlarına bakıyorsun. Eğer bir insan bunun dinen haram olduğuna inanıyorsa bunu her yerde yapması gerekmez mi?
Sibel Üresin’in savunduğu din anlayışına göre kadın gülemez, erkeklerle aynı ortamda oturamaz, dans edemez, erkeğin yüzüne bakamaz, bakımlı olamaz. Ama Sibel Üresin gidip Seda Sayan’ın programlarında erkeklerle aynı ortamda oturur, dans eden sanatçıları seyreder, şarkılarını da dinler! Bu nasıl bir mantıktır gerçekten anlaşılır gibi değil. İş para kazanmaya gelince kafalarındaki bütün haramlar helale mi dönüşüyor bu insanların?
Lütfen kimse dinimizi bu kadar yanlış tanıtan insanların sözlerine ehemmiyet vermesin. Bizim dinimizde kadına böyle baskı yok. Kadın son derece özgürdür. Peygamberimizin hanımı iş kadınıydı, ticaret yapıyordu. Erkeklerle de konuşuyordu, son derece şahsiyetli ve bakımlıydı. Bu insanlar dinimizi insanlara çok yanlış tanıtıyorlar. Bu yüzden bu insanların sözlerine bakmayın. Dinimizi yaşamak için Kuran yeterlidir. Kuran’da sevgi, barış, şefkat, özgürlük, güzel ahlak vardır. Kuran’a göre kadın özgür, iffetli, saygın, bakımlı, sevgi dolu ve güzel ahlaklıdır. Üstelik her yerde de tavrı aynıdır. Evin içinde ve dışında helaller ve haramlar değişmez. Ama insanlar kendi kafalarından helal ve haramlar uydurursa sonra kendileri de bu uydurduklarına uymayarak işte böyle duruma düşerler. İçi boş hurafeleri anlatırlar, anlatırlar ama kendileri de hiçbirine uymazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder