15 Nisan 2014 Salı

Yaprak kesici Karıncalar


Yaprak kesici Karıncalar
Hiç kestikleri yaprakları başlarının üzerinde yuvalarına taşıyan binlerce karıncanın tek sıra halinde yürüdüğünü gördünüz mü? Binlerce üyesi olan karınca kolonisinde karıncalar müthiş bir düzen içinde yaşarlar. Daha doğar doğmaz her karınca kolonideki görevini bilir. Kolonide hiçbir karışıklık çıkmaz, hiçbir kargaşa yaşanmaz. Aşağıdaki videodan Allah’ın muheşem yaratış örneklerinden biri olan yaprak kesici karıncaları izleyebilirsiniz:
Toprağın altındaki yuvalarında karıncalar bir yandan besin üretip depolarken, bir yandan yavrularını gözetir, bir yandan kolonilerini korur ve bir yandan da savaşırlar. Terzilik yapıp, tarımla uğraşan, hayvan yetiştiren karınca kolonileri bile vardır. Aralarında çok güçlü bir iletişim ağı bulunan bu canlıların yaşamı, toplumsal örgütlenme ve konularında uzmanlaşma açısından incelendiğimizde, hiçbir canlı ile kıyaslanamayacak bir üstünlüğe sahip olduklarını görürüz. Karınca topluluklarında her birey kendi üzerine düşeni eksiksiz olarak yapar, çünkü hepsi ilhamla hareket eder. Allah’ın kendileri için belirlediği görevi kainattaki milyonlarca canlı gibi eksiksiz yerine getirirler.
Şüphesiz müminler için göklerde ve yerde ayetler vardır. Sizin yaratılışınızda ve türetip yaydığı canlılarda da kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır. (Casiye Suresi, 3-4)

karınca1 karınca2 karınca3 karınca4 karınca5 karınca6

7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder