2 Eylül 2013 Pazartesi

Güzel ahlaklı olmak, insanlarla iyi geçinmek, sevgi dolu olmak bu kadar zor mu?

Güzel ahlaklı olmak, insanlarla iyi geçinmek, sevgi dolu olmak bu kadar zor mu?
Eğer içiniz temizse bu yüzünüze nur olarak yansır.

Gerçekten bu kadar zor mu güzel ahlaklı olmak, insanlarla iyi geçinmek ve sevgi dolu olmak? En nihayetinde sen de öleceksin, çevrende yaşayan milyonlarca insan da… Gözlerinle gördüğün en güzel kız çok kısa bir süre sonra toprağa girecek. Sen de yanına gömüleceksin. O zaman bu kıskançlık, bu çekişme, bu kavga niye? İskeletlerin yakışıklısı, güzeli olur mu? Kemik torbalarının birbirinden hiç farkı yok değil mi? Öyleyse bu debelenme, bu çırpınma niye?
Gözlerinle gördüğün en zengin insan da kısa bir süre sonra toprağın altına girecek, üstelik yanına hiçbir şeyini almadan, sade bir kefenle gömülecek. Sende hiçbir şeyini alamadan yanına gömüleceksin. O zaman bu dünya hırsı, mevki, kariyer hırsı neden? Her şeyini dünyada bırakıp gideceksen ömür boyu içine düştüğün kavga neden?
Öyleyse yol yakınken gel vazgeç bu sevdadan. Hırsla, kavgayla, kibirle hiçbir yere varamayacağını gör. Daha da geç olmadan tüm kalbinle Allah’a dön. Tüm dünyayı, insanları, nimetleri, hayvanları, bitkileri Allah’ı sevdiğin için sev. Herkesle dost ol. Kalbinden sevgi taşsın. Sana kötülükle davranana iyilikle cevap ver. Ruhunu öyle güzelleştir ki, cennetten öyle zevk alasın. Kendini bu dünyada alçalt ki ahirette yükselesin…
İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir. (Fussilet Suresi, 34)
Benim Katımda en sevimliniz, ahlakça en güzel olanınız ve etrafındakilerle hoş geçineninizdir ki, onlar herkesi sever ve herkes de onları sever.
Benim Katımda en sevimsiziniz dedikodu yapan, dostların arasını açan ve tertemiz kimselerde kusur arayanlardır. (Bezzar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder