2 Eylül 2013 Pazartesi

Ağızdan hikmetle çıkan güzel sözler, etkileyici düşünceler…

Ağızdan hikmetle çıkan güzel sözler, etkileyici düşünceler…
Dünyadaki evini değil, sonsuza kadar içinde kalacağın ahiretteki evini hazırla...

Bir insanın en önemli özelliklerinden birihikmet bence. Eğer ağzını boş konuşmak için açıyorsa, o insanın üzerinde bir hafiflik oluyor, insan saygınlığını yitiriyor. Hikmetli konuşan,akılcı ve isabetli konuşan insanda ise doğal bir heybet oluşuyor. Ama şu da bir gerçek ki hikmet ancak imanla birlikte geliyor. İman eden bir ruh önce müthiş bir akla sonra derin bir tefekküre sahip oluyor, bakıyor ama geçip gitmiyor. Ruhu her gördüğünden çok derin bir haz alıyor. Hayattan aldığı lezzet çok farklı olduğundan, her olayı hikmetle değerlendirdiğinden ağzından çıkan hersöz de hikmet dolu oluyor. İşte bu sözlerden birkaç tanesi…
Kendini başıboş zannetme. Zira şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Nasıl sen nizamsız, gayesiz olabilirsin!.
Her şey geçicidir. Ancak Allah bâkidir. Geçici şeylere gönül bağlamak aptallıktır. Sen de geçeceksin sevdiklerin de geçecek. Kalıcı bir şeye gönül bağlamak lazım. O da Allah’tır, Allah sevgisidir.
Öfke insanın aklını örter. O zaman şeytanın avucuna düşer. Şeytan da onu istediği yere sürükler. Öfkelenmek insanın dinini imanını götürebilir, bundan çok korkmalı.
Allah’ın varlığından ve Allah’ın bizi imtihan etmesiyle her şey anlam kazanıyor, güzellik kazanıyor. Dünyada mükemmel eğitiliyoruz. Ondan sonra sonsuza kadar yaşamak çok zevkli, bayağı güzel. Kırk katrilyon sene geçiyor, daha dün gibi oluyor. Bir kırk katrilyon sene daha geçiyor, daha dün gibi geliyor. Kırk katrilyon daha geçiyor, bitmiyor.
En güzel adam, en güzel genç kız düşünelim; toprağa konacak. Sen de toprağa konacaksın. İskeletlerin yakışıklısı, güzeli diye bir konu olmaz, hepsi aynıdır…
İnsan Allah rızası için acı çekmeden derinlik alamaz. Akıl gelişmez, tutku gelişmez, hiçbir şeyin anlamı olmaz.
Sahte Mehdi’ler daima yenilirler, gerçek Hz. Mehdi (as) galip olur, kaderi öyledir.
Hz. İsa Mesih zaten bütün dünyayı Müslüman yapmakla görevlidir. Ama Hz. Mehdi öyle bir ortam hazırlayacak ki, Hz. İsa hazır eve girecek adeta. Mobilyası döşenmiş, mutfağı hazır, her şeyi hazır; Hz. İsa Mesih (as) sadece evi kullanıma açacak. Mehdiyet’e çok büyük iş düşüyor, Müslümanlara çok büyük iş düşüyor.
Güzel ahlak öyle ucuz bir şey değildir, zordur güzel ahlak. Pahalıya mal olur, güzel ahlaklı insan da onun için dünyada nadir olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder