11 Eylül 2013 Çarşamba

Hz. Mehdi nasıl vefat edecek biliyor musunuz?


Hz. Mehdi nasıl vefat edecek biliyor musunuz?
Hz. Mehdi adaletiyle, sevgi dolu olması nedeniyle herkes tarafından çok sevilecek.

Şimdiye kadar Hz. Mehdi’nin yeşil gözlü olduğundan, kavisli kaşlı, siyah saçlı olduğundan, 40 yaşlarında göründüğünden, gemiş omuzlu ve geniş bedenli olduğundan bahsettim. Yaklaşık 40 yıl tanınmadan 313 talebesiyle birlikte İslam’ı ve Kuran’ı yayacağını, materyalizme ve ateizme çok büyük darbe indireceğini ve İslam’ı tüm dünyaya Hz. İsa ile birlikte hakim edeceğini anlattım. Bediüzzaman’ın “benden bir asır sonra gelecek” dediği bu mübarek şahsın gelmiş olduğunu da söyledim. Güzelliğinin Hz. İsa’ya benzeyeceğini, Hz. Eyüp gibi sabırlı ve Hz. Musa gibi akıllı olacağını da yazmıştım. Bugün daha önce hiç bahsetmediğim bir konudan bahsetmek istiyorum. Peygamberimiz Hz. Mehdi’nin doğumundan tutun da vefaatına kadar yapacağı işlerihadislerde bildirdiği gibi, Hz. Mehdi’nin vefaatının da nasıl olacağını hadiste bildirmiştir:  
Hz. Mehdi, bu ümmetin vasatı, Hz. İsa da ahiri olacaktır. Vasattan kastedilen, Mehdi’nin Hz. İsa’dan çok az bir süre önce geleceğini ifade etmek içindir. Hz. İsa da, ondan hemen sonra geldiği için ahir olarak vasıflandırılmıştır... Peygamber Efendimiz ‘Nefsim yedi kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, Mehdinin babası Kureyşidir. Eğer istenseydi onu en son ceddine kadar sayardım, çünkü Hz. Mehdi, İslam’ın sonu olacaktır’ buyurmuştur. İbni Ebil Caad da ‘Mehdi 21 veya 22 yıl kaldıktan sonra... 9 yıl adil bir şekilde hükmedecektir’ demiştir. (El-kavlu’l muhatasar fi alamet-il mehdiyy-il muntazar, Hadis no 42)
Hz. Mehdi, bu ümmetin vasatı, Hz. İsa’da ahiri olacaktır. Vasattan kastedilen, Mehdi’nin Hz. İsa’dan çok az bir süre önce geleceğini ifade etmek içindir.” Kaç sene? 30 sene, hadi diyelim 40 sene. ‘Nefsim yedi kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki’ diyor Peygamberimiz. Hep yeminle söylüyor Mehdi’yi.‘Mehdinin babası Kureyşidir’, Arap’tır, yani seyyiddir. Hangi soydan geleceğini de açık açık söylüyor. Anne tarafından değil, baba tarafından seyyiddir diyor. “Eğer isteseydim, onu en son ceddine kadar sayardım size” diyor, Hepsini biliyor Peygamberimiz. Ondan ona ondan ona en son ceddine kadar bütün şeceresini biliyorum, hepsini sayayım isterseniz diyor. ‘Hz. Mehdi, İslam’ın sonu olacaktır.’ diyor. Bu da İslamiyet’in Mehdi ile biteceğini gösteriyor. Yobaz takımı bunları böyle ağzı açık, ızdırapla dinliyor. Çünkü Hz. Mehdi onların yerleşik düzenini bozacağı için ondan nefret ediyorlar. Bu yüzden de yobazlara karşı Hz. Mehdi’den sürekli bahsetmek gerekiyor.  ‘Hz. Mehdi, İslam’ın sonu olacaktır’, 2021 veya 2022. 9 yıl da adil şekilde dünyaya hakim olacaktır, diyor. Peygamberimiz 7 veya 9 yıl diyor. Çok net söylemiyor. 7 de olabilir. Feceten diyor Peygamberimiz Hz. Mehdi aniden vasıtasındayken Allah’a canını teslim eder diyor. Şehit olacak diyor. Bineğindeyken, vasıtasındayken, feceten aniden vefaat edecek. Bazen hasta yatar insanlar öyle değil, aniden, birden, faaliyet halindeyken canı alınacak diyor. Fakat 7 veya 9 yıl, ümmet kesin bilemesin diye Cenab-ı Allah 7 ile 9’un arasına koymuş. Çünkü dünya hakimiyeti olduğunda biliyorlar ki Hz. Mehdi’nin artık son yılları. Onun için orada da Allah kesin bir şey söylememiş. Böylece hadisten Hz. Mehdi’nin arabasında aniden vefat edeceğini anlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder