2 Eylül 2013 Pazartesi

Hz. Mehdi ve Hz. İsa hakkında son derece ilginç sorular ve cevapları...

Hz. Mehdi ve Hz. İsa hakkında son derece ilginç sorular ve cevapları...
Hz. Mehdi geniş yapılı, güzel yüzlü ve genç görünümlü olacak.

Hz. Mehdi ve Hz. İsa’nın geleceği ahir zamanda yaşıyoruz. Peygamberimiz bu dönemi yüzlerce hadisle çok detaylı tarif etmiş, bu yüzden kafamızdaki soruların cevaplarını peygamberimizin hadislerinden öğreniyoruz. Bugün insanların kafalarındaki sorulardan bahsetmek ve cevaplarını vermek istiyorum.
Dünyada her olay İslam’ın hakimiyeti için özel olarak mı yaratılıyor?
Sorunun cevabı evet. Şu anda Hz. Mehdi, Hz. İsa ve Hz. Hızır hep birlikte İslam’ın dünyaya hakim olması için gayret ediyorlar. Dünyada yaşanan her olay aslında zincir gibi birbirlerine bağlı, binlerce yıl önce hadislerde bildirilen olaylar arka arkaya gerçekleşiyor. Afganistan’ın ve Irak’ın işgali, Fırat’ın suyunun kesilmesi, Kabe baskını, Irak’ın üçe bölünmesi, terörün artması,ahlaki değerlerin çöküşü, Ortadoğu’da rejimlerin ard arda yıkılışı... Bütün bunların hepsi Mehdiyete zemin için özel olarak yaratılıyor. Yıkılan komünist ve materyalist sistemin yerini Mehdiyet, Kuran ve İslam alacak.
Hz. Mehdi ve Hz. İsa geldiğinde kim başta olacak?
Hz. Mehdi peygamber değil, bir mucize göstermeyecek ve Hz. Mehdi olduğunu bilmeyecek. Hz. İsa ise peygamber ve mucize gösterecek. Hz. Mehdi ve Hz. İsa birlikte namaza durduklarında Hz. Mehdi onu imamlığa geçirmek isteyecek ama Hz. İsa  onu nazikçe sırtından iterek imamlığa geçirecek.
Hıristiyanlar da Museviler ‘de Müslümanlar gibi Hz. Mehdi’yi bekliyorlar mı?
Hem Hıristiyanlar hem Museviler yıllardır büyük kurtarıcılarını bekliyorlar. Hıristiyanlar her gün İsa Medih’in tekrar yeryüzüne dönmesi için, Musevilerde Şiloh’un gelmesi için dua ediyorlar. Hz. Mehdi ve Şiloh aynı kişi. Hz. Mehdi geldiğinde Hıristiyanlara İncil’in aslıyla, Musevilere de Tevrat’ın aslıyla hükmedecek. Hz. İsa ile birlikte hem Hıristiyanları hem Musevileri hak din olan İslam’a döndürecek. Kıyemetten önceki son dönemde İslam son kez dünyaya hakim olacak.
Büyük Armagedon savaşı çıkacak mı, Hz. Mehdi kan dökecek mi?
Hadislerde Hz. Mehdi’nin hiç kan dökmeyeceği, İslam’ı sevgiyle, merhametle, şefkatle hakim edeceği anlatılıyor. Dolayısıyla çok büyük bir Armagedon savaşı olmayacak. Hz. Mehdi adaletle ülkeri birleştirecek, çok büyük bir zenginlik ve bolluk olacak. Hz. Mehdi malı hesapsız dağıtacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder