11 Eylül 2013 Çarşamba

Tüm dünyada sosyal adaleti Hz. Mehdi sağlayacak


Tüm dünyada sosyal adaleti Hz. Mehdi sağlayacak
Hz. Mehdi yeşil gözlü, geniş omuzlu, siyah saçlı olacak ve 40 yaşlarında görünecek.

Tüm dünyada adaleti, barışı, huzuru, güvenliği sağlayacak, kan akıtmayı durdurup sevgiyi hâkim kılacak olan bir insan düşünün. Bu insanın nasıl güvenilir olacağını, nasıl güçlü bir şahsiyete, mükemmel bir ahlaka sahip olacağını görebiliyor musunuz? Hz. Mehdi o kadar güçlü, o kadar kudretli olacak ki karşısında hiç kimse duramayacak, hiç kimse ona baş kaldıramayacak. Düşmanları, ona karşı olanlar,yobazlar, inkârcılar tek tek onu önünde diz çökecek. Aynı zamanda şefkati ve merhameti tüm dünyayı kaplayacak. Onun zamanında öyle büyük bir bolluk olacak ki, Hz. Mehdimalı hesapsız dağıtacak. Öyle ki, insanlar artık verilen malları kendilerinde olduğu için kabul etmeyecekler. Hz. Mehdi’nin sosyal adaleti sağlayacağı hadislerde şöyle bildiriliyor:
‘Ümmetimden Mehdi çıkacaktır. Allah-u Teala hazretleri, insanları zengin kılmak için onu gönderecektir. O zaman ümmetim nimetlenecek, hayvanlar bolluk içinde ve arzın nebatatı çok fazla olacak, Hz. Mehdi, insanlara eşit şekilde bol bol mal dağıtacaktır.’ (El-kavlu’l muhatasar fi alamet-il mehdiyy-il muntazar, Hadis no: 30)
Gördüğünüz gibi hadiste “Ümmetimden Mehdi çıkacaktır.” diyor peygamberimiz. “Allah-u Teala hazretleri, insanları zengin kılmak için onu gönderecektir” diyor. Allah Hz. Mehdi’yi bütün dünyayı zengin kılmak için gönderecek, Hz. Mehdi devrinde fakir kalmıyor. Herkes zengin oluyor, zengin olmayacak tek bir fert kalmayacak diyor Peygamberimiz. “O zaman ümmetim nimetlenecek, hayvanlar bolluk içinde ve arzın nebatatı çok fazla olacak,” hem ürün çok fazla oluyor, hem hayvan sayısı çok fazla oluyor. “Hz. Mehdi, insanlara eşit şekilde bol bol mal dağıtacaktır.”diyor.  Sosyal adalet Mehdi’nin görevidir. Hepimiz bu yüzyılda Hz. Mehdi’yi göreceğiz ve Allah’ın izniyle onun adaletine şahit olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder