11 Eylül 2013 Çarşamba

Dahi fizikçi Stephen Hawking dünyanın sonunu açıklamış ama!

Dahi fizikçi Stephen Hawking dünyanın sonunu açıklamış ama!
Kıyamet koptuğunda artık insanlık için dünyada ya da uzayda yaşam imkanı kalmayacak.

Stephen Hawking’in 70. yaşına basması onuruna Cambridge Üniversitesi’nde verdiği konferanstaki sözleri büyük tartışma yarattı...  ‘Evrenin Durumu’ adlı konferansa sağlık durumunun el vermemesi nedeniyle katılamayan ünlüfizikçi, internet üzerinden canlı olarak toplantıyı izledi. Konferansa bir de konuşma kaydı gönderen Hawking, “İnsanlığın geleceği gezegenler arası seyahatin mümkün hale gelmesine bağlı’’ demiş!
"1000 yıl bile kalmadı"
Dâhi, sözlerini şöyle sürdürmüş: “Aşağıya ayaklarınıza değil, gökyüzüne bakmayı aklınızda bulundurun. Yaşadığımız bu narin gezegenin ötesine gitmeyi başaramamamız durumunda bir 1000 yıl daha hayatta kalacağımızı sanmıyorum.’’
Ünlü fizikçi Stephen Hawking bir konuda haklı, bir konuda da yanılıyor. İnsanlar kıyametin yakın olacağını hissettiklerinden beri sürekli bir çıkış yolu arıyorlar. Kimi kuzey kutbunda yerin altında ambar kuruyor, oraya yiyecekleri dolduruyor ve uzun bir yaşam hayali kuruyor, kimi uzayda kendisine yer satın alıyor. Son zamanlarda yapılan filmlerin çoğu kıyametten kurtuluş senaryoları içeriyor. İnsanlar bilinç altında da kıyametin yaklaştığını hissediyorlar. Burada insanların düşünmedikleri konu kıyamet olduğunda dünyada taş üzerine taş kalmayacağıdır, dünyaya önce bir göktaşı çarpacak, ardından yine bir göktaşı çarpıp dünyayı alevler içinde bırakacaktır.  İnsanların uzaya kaçıp kurtulmaları ise yalnızca bir film senaryosu olabilir.
Stephen Hawking’in “1000 yıl bile kalmadı” ifadesi ise doğrudur. Peygamberimize kıyametin ne zaman kopacağı sorulduğunda bu soruya "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır." (Araf Suresi, 187) şeklinde cevap vermesini Allah emretmiş, böylece kıyametin zamanını sadece Kendisinin bildiğini ifade etmiştir. Kıyametin saati Allah'ın dilemesi dışında kimse tarafından bilinemez, ancak Peygamberimizin hadislerine ve Kuran'da yer alan işaretlere bakılıp yüzyıllık dönem olarak kıyametin hangi dönemde olabileceğine dair tahminde bulunulabilir. "İman eden hiç kimsenin kalmadığı, küfrün hâkim olduğu bir dönemde kıyamet kopabilir" denilebilir. Nitekim büyük Ehl-i Sünnet alimi Berzenci Hazretleri ve Suyuti Hazretleri, Peygamberimizin hadislerine dayanarak ümmetin ömrünün Hicri 1500'ü geçmeyeceğini yani 1600'leri bulmayacağını söylemektedirler. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de, yine hadislerdeki bilgilere göre, Müslümanların Hicri 1506'lara kadar Allah'ın hak üzerinde galibane olarak devam edeceklerini, Hicri 1545 (Miladi 2120) tarihinde ise kıyametin kopmasının muhtemel olacağını ifade etmektedir. Peygamberimizin ve alimlerin sözlerine göre kıyamet 2120 yılında kopacaktır. Çıkacağı söylenen kıyamet alametleri ise arka arkaya gerçekleşmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder