22 Nisan 2014 Salı

Gülen örümcek!


Gülen örümcek!
İşte harika bir yaratılış örneği...

Bilim adamları bir örümceğin sırtındaki “gülümseyen yüz”ü görünce şoke oldu.1993'ten beri, nesli tükenmek üzere olanörümcekleri yakından inceleyen İngiliz bilim adamı Geoff Oxford “Pasifik kıyısındaki, Havaii ormanlarını gezerken başka örümcekler görebilir miyim diye bir bitkinin yaprağını çevirince işte bununla karşılaştım. Gülümseyen yüzü görünce gülümsemekten kendimi alamadım. Çok şaşırdım çünkü bu türde böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım” dedi.
Örümceğin sırtında böyle bir desenin gelişmesinin nedenini araştıran bilim adamları, Havaii ormanlarında yaşayan ve Theridion grallator olarak bilinen bu örümcek türünün giderek daha fazla bireyinde bu işareti görmeye başladı. Sırtında böyle bir desenin neden geliştiği konusunda ise çeşitli teoriler üretildi. Ama en fazla üzerinde durulan teori, bu örümceklerin, kendilerini korumak için bir çeşit kamuflaj geliştirdikleri yönünde.
Prof. Geoff Oxford “Kuşlar onlarla besleniyor. Ama bir kuş, daha önce hiç görmediği bir işaret ya da bir renk gördüğünde birkaç saniye durup bakar. Bu örümcekler de böylelikle kaçmak için zaman kazanabiliyor. Ancak bu şimdiye kadar ilk kez rastladığımız bir gelişme.
Gülen örümcek kuşkusuz diğer canlılar gibi Allah’ın muhteşem yaratılış örneklerinden biri. Allah bu canlıyı böyle yaratırken aynı zamanda ona müthiş bir koruma sağlamış. Hayvanın ise sırtında böyle gülen bir işaret olduğundan haberi bile yok. Hayvanlar tüm hareketlerini ilhamla yapıyorlar, bu doğru. Ama ilham deyince bu kelimenin ardında yatanın Allah’ın muhteşem koruması, şefkati, merhameti, tüm kâinatı sevgisiyle sarması düşünülmelidir. Allah tüm canlıları bulundukları ortamda en rahat edecekleri şekilde yaratmış, onlara da sınırsız rızıklar bağışlamıştır.
spider 3
Gülen örümcek!
Hamd alemlerin Rabbinedir. (Fatihâ Suresi, 1)
spider 2
Gülen örümcek!
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah’tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, Güneş?e, Ay?a ve yıldızlara Kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O’nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne Yücedir. (Araf Suresi, 54)
spider 5
Gülen örümcek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder