22 Nisan 2014 Salı

Vücudumuzdaki mucize ilaç: Kortizol hormonu


Vücudumuzdaki mucize ilaç: Kortizol hormonu
Bugün yine size son derece dikkat çekici ve insanların imanını arttıran bir iman hakikatinden bahsetmek istiyorum. Adrenalin hormonuinsanı tehlike anı için hazırlarken, kortizolhormoninsan vücudunu tehlike sonrası muhtemel gelişmeler için hazırlar. Örneğin muhtemel bir yaralanma riskine karşı, önceden bir tedbir alır ve vücuttaki amino asitleri seferber eder. Bu amino asitler bir yaralanma olduğu anda, doku tamiri için kullanılacak olan hammaddelerdir.
Gözle görülemeyecek kadar küçük tek birmolekül, birçok özelliğe, yeteneğe ve sorumluluğa sahiptir. Bu molekülün bunları yerine getirebilmesi için tüm bu özelliklerle birlikte özel olarak tasarlanmış olması gerekir. Kortizol hormonunun tesadüfen bu niteliklere sahip olarak ortaya çıktığını iddia etmek, büyük bir cehalet ve mantıksızlıktır. Bu hormon, Allah’ın yaratmasındaki uyumun ve kusursuz tasarımın delillerinden sadece biridir. Allah bir ayetinde kullarına şöyle buyurur:
Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel belirleyen O’dur. Adı konulmuş ecel, O’nun Katındadır. Sonra siz (yine) kuşkuya kapılıyorsunuz. (En’am Suresi, 2)
Şimdi milyarlarca insanın vücudunda bir hikmetle konan kortizol hormonunun özelliklerine değinelim:
Slide1

Vücudumuzdaki mucize ilaç: Kortizol hormonu
Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide9
Slide10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder