22 Nisan 2014 Salı

Reenkarnasyon kesinlikle yok, şeytana kanmayın!


Reenkarnasyon kesinlikle yok, şeytana kanmayın!
Ölümden sonra dünyaya tekrar gelinmesi Allah'ın dilemesi dışında mümkün değil.

Bildiğiniz gibi reenkarnasyoninsanların, öldükten sonra ruhlarının yeniden başka bir bedende hatta bazı kişilere göre başka bir canlıda yeniden dünyaya gelmesi iddiasıdır. Bu batıl inanç, Kuran’ı Kerim’e göre ise tamamen yanlıştır. İnsan doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Böylece dünya hayatı sona erer. Ölümün hemen ardından da insanın bedeni toprağa gömülür. Fakat Allah o insanı tekrar diriltir ve o insanın sonsuza kadar sürecek olan ahiret hayatı başlar.

İnsan, onun kemiklerini Bizim kesin olarak biraraya getirmeyeceğimizi mi sanıyor?

Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 3-4)


İnsanların öldükten sonra tekrar dünya hayatına dönmeyecekleri Kuran’da şöyle bildirilmiştir.

“Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansızdır (haram); hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler.” (Enbiya Suresi, 95)

“Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: “Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım.” Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır.” (Mü’minun Suresi, 99-100)


Günümüzde birçok dizi ve film ile insanlar reenkarnasyonun varolduğuna inandırılmaya çalışılıyor. Dünyaca tanınmış bazı sanatçılar, şarkıcılar reenkarnosyana inandıklarını açıklıyor ve insanlar bu sapkın inanışa özendirilmeye çalışılıyor. Şeytan böylelikle insanları müthiş bir aldatmaca ile kandırıyor. İnsanlar birçok kere dünyaya geleceklerini düşünüp sorumsuzca bir hayat yaşıyor ve ahiretin varlığına da inanmıyorlar.

Aslında işin gerçeği şu. İnsanlar her gece uykuya yattıklarında aslında ölüyorlar. Her sabah da bize tekrar ruh veriliyor ve dünyaya geliyoruz. Ve hepimiz geçmişimizi hatırlıyoruz. Tecrübelerimiz üst üste birikiyor ve dünya hayatında imtihan oluyoruz. Böylece zaman geçtikçe nefsimizi eğitip hatalarımızdan ders alıyoruz. Diyelim ki reenkarnasyon var olsa, insan ölüp de başka aleme geçtikten sonra geçmişini unutup tekrar dünyaya geri dönse, (başka bir bedende, ya da başka bir canlı olarak) bu insana hiçbir fayda sağlamaz. Bu yüzden Allah ölümün ardından dünyaya geri dönüşü kaldırmıştır. Tüm insanlar öldükten sonra içinde sonsuza kadar kalacakları cennet ve cehennem hayatlarına kavuşacaklardır.

Allah Kuran’da iman etmeyip cehenneme atılanların büyük bir hasretle dünyaya geri dönmek istediklerini anlatmıştır. İşte o zaman, insanlar başlarına gelecekleri anladıklarında, cehennemin azabını tattıklarında büyük bir hasretle dünyaya geri dönmek ve salihlerden olmak isteyeceklerdir. Fakat o zaman da dünyaya geri dönüş imkansızdır. Kainatta yaratılan her insan yalnızca bir kere doğacak, dünyaya gözlerini açacak ve bu dünyada imtihan olacaktır. Daha sonra gözlerini açtığı yer ya nimetlerle dolu cennet, ya da azapla dolu cehennem kapısıdır.

Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: “keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz’in ayetlerini yalanlamasaydık ve mü’minlerden olsaydık.” (En’am Suresi, 27)

O, kulları üzerinde kahredici (kahhar) olandır. Size koruyucular gönderiyor. Sonunda sizden birinize ölüm gelip çattığı zaman, elçilerimiz onun ‘hayatına son verirler.’ Onlar (bu işte, ne eksik ne fazla) kusur etmezler. (En’am Suresi, 61)

Sonra gerçek mevlaları olan Allah’a döndürülürler. Haberiniz olsun; hüküm yalnızca O’nundur. Ve O, hesap görenlerin en süratli olanıdır. (En’am Suresi, 62)


Ahir zamanda şeytanın sizi türlü oyunlarla aldatmasına izin vermeyin. Reenkarnasyona inanan sanatçıların süslü sözlerine, uydurma yalanlarına kanmayın. Sizi Allah’tan ve İslam’dan uzaklaştıran her yol batıldır. Tek doğru Kuran’dır ve Allah’ın hikmetli sözleridir.

Tüm yazılarım: http://mertaslanoglu.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder