22 Nisan 2014 Salı

İşte Amerika’nın savaşın ardındaki acı yüzü…


İşte Amerika’nın savaşın ardındaki acı yüzü…
Amerikan askerleri savaşın ardından çok büyük acılar çekiyorlar.

Kuveyt, ardından Irak, ardından AfganistanAmerika yıllardır birçok cephede savaşıyor. Afganistan’ın işgali Amerika için adeta ikinci bir Vietnam’a dönüştü. Savaşta ölen askerlerin sayısı binlerce, sakat kalanların sayısı da binlerce. Öldürülen askerlerin yanında intiharı seçen Amerikan askerlerinin sayısı da oldukça fazla! Amerikan askerlerinin büyük bir kısmının psiklojik olarak tükenmiş halde olduğu yine artış gösteren intihar vakalarından anlaşılıyor. Savaşa harcadığı servet yüzünden Amerika’nın ekonomisi de tamamen çökmüş durumda.
Ahir zamandayız. Peygamberimizin hadisleri bir bir gerçekleşiyor. Afganistan’ın işgal edileceğini peygamberimiz hadiste şöyle bildiriyor:
Talikan’a (Afganistan’a) yazık oldu. Şüphesiz Allah Teala’nın orada altın ve gümüş olmayan hazineleri vardır. ”(Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 59)
Savaşa milyarlarca dolar harcaması Amerika’ya büyük felaket getirmiştir. Silahları kaldıralım, bütün silahlar kalksın. Savaşlar kalksın. Savaş çok büyük suç olsun. Savaşın meşrusu, meşru olmayanı olmaz. Savaşın hiç olmaması lazım. Kan dökme hiç olmaması lazım. Herkes huzurlu gezsin. Çocuklar sokaklarda gülüşsünler, oynasınlar. Tabii ki sonuç olarak savaşları bitirecek olan Hz. Mehdi’dir. Hz. Mehdi zuhur ettiğinde bir damla kan akıtılmayacak, tek bir masum insan haksız yere öldürülmeyecektir. Savaşa harcanan tüm para da insanların mutlu ve huzurlu yaşamasına harcanacaktır.
İnsanlar, bal arılarının beyleri etrafında toplanması gibi, Hz. Mehdi (as)’ın çevresinde toplanırlar. Daha önce zulümle dolu olan dünyayı, adaletle doldurur. Adaleti o denli olur ki, UYKUDA OLAN BİR KİMSE DAHİ UYANDIRILMAZ VE BİR DAMLA KAN BİLE AKITILMAZ. Dünya, adeta asr-ı saadet devrine geri döner. (El Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 29 ve 48)
Yıllardır bir hiç uğruna savaşan Amerikan askerlerinin dramını gösteren bu resimleri ibret olması için sizlerle paylaşıyorum. Savaş çok büyük zulümdür. Masum halklara silahlarını doğrultanlar da aynı acıları paylaşmaktadır.
Tüm yazılarım: mertaslanoglu.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder