20 Nisan 2014 Pazar

Bakteriler birbirlerine dostluk mesajı yolluyor!


Bakteriler birbirlerine dostluk mesajı yolluyor!
Bugün bakterilerin son derece şaşırtıcı bir özelliğinden sizlere bahsetmek istiyorum. Bakterilerin birbirlerine dostluk mesajı gönderdiğini biliyor musunuz? Önce bakterilerle ilgili kısa bir bilgi verelim: Bakteriler bitkilerden ve hayvanlardan farklı olarak hızlı çoğalan vebiyokimyasal etkileri bakımından canlılar aleminin dengesini sağlamada çok büyük önem taşıyan bir grubu oluştururlar. Hemen hemen her yerde yaşayabilirler, bu nedenle de herhangi bir tür organizmadan çok daha fazla sayıdadırlar. Bu canlılar dünyanın en fazla sayıdaki üyeleridir. Tüm ekosistem, bakterilerin faaliyetlerine bağlıdır ve bakteriler insan yaşamını da pek çok şekilde etkilemektedirler.
Şu anki teknolojiyi bile çaresiz bırakan bir çeşitlilikleri vardır. Her geçen gün yeni bir şekil alabilir ve dakikalar içinde sayıca milyarlara ulaşabilirler. Kimi zaman oksijeni bol ortamları tercih eder, kimi zaman da oksijensiz toprak altında yaşayabilirler. Bir kısmı besinini fotosentez yolu ile sağlarken, bir kısmı organik maddeleri ayrıştırarak enerji elde eder. Birbirlerinin aynı olduğu düşünülen bakterilerin bile metabolizmaları incelendiğinde, bunların aslında birbirlerinden farklı türler oldukları anlaşılmaktadır.
Evrimci James A. Shapiro, bakterinin sahip olduğu bütün özellikler nedeni ile kompleks bir canlı olduğunu şu şekilde itiraf etmektedir:
Bakteriler çok küçük olmalarına rağmen, bilimsel tanımlamanın çok ötesine giden biyokimyasal, yapısal ve davranışsal komplekslikler gösterirler. Günümüzün mikroelektronik devrimine uygun olarak, bakterilerin büyüklüğünü basitlikten ziyade komplekslikle eşit saymak daha mantıklı olabilir… Bakteriler olmaksızın yeryüzünde hayat şu anki haliyle var olamazdı.
Avustralyalı Biyokimya Profesörü Michael Denton ise bir bakteri hücresinin çeşitli etkenlerle, tesadüflerin biraraya gelmesi ile kendi kendine oluştuğunu öne süren evrimci iddiaların tutarsızlığını ve imkansızlığını şu şekilde belirtmektedir:
Bilinen en basit hücre türünün kompleksliği o kadar büyüktür ki, böyle bir objenin oldukça imkansız ve acayip bir şekilde aniden biraraya getirilmiş olduğunu kabul etmek mümkün değildir. Böyle bir oluşum, bir mucizeden ayırt edilemez.
Bakterilerin kompleks yapısını anlatmaya kalksak burada sayfalar dolusu kitap yazmamız gerekir. Burada önemli olan bütün bu kompleksliğin tesadüfen meydana gelemeyeceğinin apaçık görülmesidir. Bakterileri yaratan sonsuz akıl sahibi Allah’tır. Şimdi dilerseniz bakterilerin birbirleriyle nasıl konuştuklarına bakalım:
bakteri1
Bakteriler birbirlerine dostluk mesajı yolluyor!
bakteri2bakteri3bakteri4bakteri5bakteri6bakteri7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder