20 Nisan 2014 Pazar

Suriye’li çocuklar “Biz Esad’a ne yaptık?” diye soruyorlar…


Suriye’li çocuklar “Biz Esad’a ne yaptık?” diye soruyorlar…
Vicdansızlığı ve zulmü seyretmek bize yakışmaz.

Suriye’de tam üç yıldır süren iç savaşta tam yüzbini aşkın masum insan katledilirken sayıları milyonlara varan Suriye’li mülteciler çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Şu anda sayıları iki milyona varan mültecilerin bir milyonu çocuk...
Esad’in zulmünden kaçıp Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak ve Yemen’e sığınan mülteciler aç, susuz üstelik çok zor kış şartlarında hayatta kalmaya çalışıyorlar. Küçük çocukların ayağında çorapları yok, üstlerinde kazakları yok. Onlar bu zulmü hiçbir şekilde hak etmediler. Bir hiç uğruna sıcacık evlerinden, yuvalarından, okullarından ve ailelerinden oldular. Bakın Suriye’li küçücük bir çocuk nasıl “Esed biz sana ne yaptık?” diye soruyor:
Bakın Suriye’li küçücük bir kız yaşadığı eziyeti nasıl anlatıyor:
Bakın, bu videoda da Esed’in zulmünden iki kolunu kaybeden çocuğun imanı herkese örnek:
Esed artık bir devlet adamı değil, kendi halkını katleden bir teröristtir. Kuran’da tek bir masum insanı öldürenin tüm dünyayı öldürmüş hükmünde olacağı şöyle bildirilir:
Bu nedenle, İsrailoğulları?na şunu yazdık: Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)
Gerçekten de Suriye’li masum çocukların, hamile kadınların durumları içler acısı. Esad kendi iktidar hırsı uğruna kendi halkına yapabileceği en büyük kötülüğü yaptı. İnsan ölümü göze alır ama böyle bir rezaleti göze almaz. Allah’ın karşısında durduğunda nasıl hesap verecek? Esad’ın biran önce bu iktidar hırsından vazgeçmesi gerekiyor. Suriye’de bir an önce koalisyon hükümeti kurulsun. Halk kimi istiyorsa o iktidar olsun. Esad kendisi konforlu bir şekilde yaşarken Suriye’de çoluk çocuk donma tehlikesi geçiriyor. Mülteci olarak sığındıkları ülkelerde de parklarda aç bir ilaç yatıp kalkıyorlar. Esad artık bıraksın da bu insanlar evlerine dönsünler. Uluslararası bir heyet gidip Esad’ı Suriye’den çıkarsın. Amerikalılar, İngilizler, Fransızlar ve islam alemi tam yetkili temsilcilerini Suriye’ye hiç vakit kaybetmeden göndersinler.Esad ile birlikte çoluğunu, çocuğunu ve ailesini alıp güvenli bir ülkeye götürsünler. Çünkü Esad’ın sonunun da Saddam gibi olmayacağını kimse söyleyemez. Sorun daha büyümeden, daha fazla insan katledilmeden bu iş biran önce çözülmeli. Esad’ın Suriye’den çıkarılması konusunda Türkiye daha fazla ağırlığını koymalı diye düşünüyorum.
Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)
Herkesi Türkiye’de Bahçelievler’de bir parka sığınan Suriye’li mültecilere yardıma çağırıyorum. Orada çocuklar bu soğukta çıpla ayakla gezerken, yiyecek bir lokma ekmek bulamazken biz sıcacık evimizde hiçbirşey yokmuş gibi oturmayalım, mutlaka bu masum yavrulara Allah rızası için yardım elini uzatalım.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder